Webbanmälan

SKF:s Tränarkonvent

Nu är det dags igen - vi hälsar välkommen till SKF:s Tränar- och Ledarkonvent på Svensk idrotts Utvecklingscentra Bosön, utanför Stockholm.

Konventet riktar sig främst till alla tränare och ledare som leder verksamhet ute i våra föreningar, men även till dig som själv är aktiv, förälder eller "bara" allmänt kanotintresserad.

Vi struntar i vilken gren du helst engagerar dig inom eller vilken kanottyp du helst paddlar i - bredden inom Svensk Kanot är en styrka och vi vill att denna bredd även återspeglas i Tränar- och Ledarkonventet och lyfter diskussioner och erfarenhetsutbyten ytterligare en nivå.

Plats, datum & tid

Plats: Bosön, Lidingö (info om hur du tar dig till Bosön hittar du här)

Datum: 20-21 januari. (Förträff för Unga tränare (15-30 år) fredagkväll kl. 18-21)

Tid: start lördag kl.10.00, avslut söndag ca.15.30.

Innehåll

(Alla programpunkter är ännu inte hela spikade, det lär tillkomma något flera pass med olika föreläsare)

Kanotspecifik styrketräning - teori & praktik - Anna Bjerkefors & Anna Åberg.

  • Ett stort och viktigt arbete pågår för att öka medvetenheten och kompetensen vad gäller skadeförebyggande träning inom ungdomsidrott i allmänhet. Inom kanot har vi glädjen att ha ett gäng av de främsta forskarna och fysioterapeuterna knutna till vår verksamhet. Ifjol deltog de på Tränarkonventet och presenterade en kanotspecifik uppvärmning. Sedan dess har arbetet fortsatt med bl.a. framtagning av ett stort batteri av kanotspecifika övningar i gymmet. Dessa kommer att presenteras såväl teoretiskt som praktiskt under detta pass.

Nationell träningsinriktning för ungdom/junior - Henrik Nilsson/Danny Hallmén

  • Med anledning av punkten ovan höjs en del röster från den svenska RIG-verksamheten (Idrottsgymnasier) inom alla idrotter om att den allmänna grundträningsnivån är alltför låg hos de ungdomar som söker till RIG. Detta får konsekvenser både vad gäller frågan kring skador och såklart även kring kapacitetsutveckling. Hur ser det ut på RIG Kanot - Kanotgymnasiet i Nyköping. Vilka lärdomar drar tränarna, hur arbetar dem. Och vilka behov ser de kring utvecklingsmöjligheter i hur träning bedrivs i klubbarna innan de aktiva kommer in i gymnasieåldern.

Leda ett landslag, lärdomar från 2017 och planen framåt - Peken Rönnestrand

  • Peken besökte Tränarkonventet 2017 och höll en uppskattad, men dock tidspressad, presentation kring hans tankar om att leda ett landslag. Nu har ett år gått med den nya organisationen med en hel del lärdomar som följd. Pekens breda ledarerfarenheter från både det senaste året med sprintlandslaget och från tidigare ledaruppdrag får i år lite mer tid...

C-paddling inom slätvatten på frammarsch - Annica Löf/Katarina Forsberg

  • C-paddling har under årtionden levt en tynande tillvaro i Sverige, trots stora internationella framgångar under 60-70-80-talen. De senaste två åren har dock positionerna flyttats fram och en nystart är på gång. Mycket tack vare Annica och Katarina som med stor entusiasm tar sig an C-paddling och utvecklar sin egen kapacitet parallellt med att bygga upp en ny C-verksamhet i Sverige. De beskriver utvecklingen både internationellt och nationellt, vad som hänt under året som gått och hur planerna framåt ser ut.

Svensk Antidoping, viktig kunskap om antidoping - Svensk Antidoping

  • Svensk antidoping är den fristående organisation som ansvarar för antidopingarbetet i Sverige. De besöker Tränarkonventet för att sprida viktig kunskap som alla tränare och aktiv ska ha koll på vad gäller antidoping, kosttillskott, dopingkontroller etc. En viktig del i deras förebyggande arbete är just att nå ut till idrotten med information, men även att uppmuntra till förebyggande arbete i klubbarna. Detta görs bl.a. via "Vaccinera klubben - mot doping" som är ett preventions- och åtgärdspaket som kan/bör göras i alla klubbar. Just nu kan Svensk Kanot inte stoltsera med särskilt många klubbar som genomfört detta arbete - nåt vi bör lyfta fram och initiera mer!

Från OS-aktiv till tränare; spaningar & lärdomar - Sofia Paldanius

  • Sofia besökte Tränarkonventet 2017, då för att tackas av efter en fantastisk karriär som aktiv. Hon hoppade dock omgående in i tränarrollen och har under det senaste året fungerat både som tränare hemma i klubben och som förbundskapten för juniorlandslaget i Sprint. Nu fortsätter hon på tränarspåret och kommer att fungerar som tränare på det lokala idrottsgymnasiet i Jönköping. Vad har hon sett och lärt under året som gått, vilka nya upptäckter har gjorts efter två decennier som aktiv för att nu befinna sig i en tränarroll. Vilken kultur vill Sofia vara med och bidra till och vad krävs för det.

Vad gör framgångsrika klubbar framgångsrika - paneldiskussion

  • Det är klubbarna som bygger Svensk Kanot. Den verksamhet som bedrivs i klubbarna sätter prägeln, skapar förutsättningar och stakar ut vägen. Vilka är framgångsfaktorerna bakom starka och framgångsrika klubbar, vad skapar driv och engagemang som ligger till grund för positiv utveckling. Runt dessa frågeställningar kretsar detta pass paneldiskussion där vi bjuder fram representanter från några olika föreningar som lyckats med en positiv utvecklingsresa, eller kanske är mitt uppe i den.

Klubbinformation & inspiration från SKF, inför 2018 och framåt - Dag Johansson

  • Det händer mycket i våra klubbar. Det händer även mycket inom Svenska Kanotförbundet och det centrala jobb som bedrivs där. Vilka möjligheter finns för klubbar under 2018 och framåt, på vilket sätt vill SKF stötta, styra och bidra till en positiv utveckling av Svensk Kanot. Dag Johansson, SKF:s utvecklare med ansvar för föreningar presenterar möjligheter och rekommendationer.

Unga Tränare - målgrupp i extra fokus

Vi tjuvstartar helgen redan på fredagskvällen då vi samlar Unga tränare (15-30 år) för att få lite extra tid till planering och utveckling av en av SKF:s i särklass viktigaste resurser! Denna målgrupp deltar för endast 500 kr. Vi ser konventet som en viktig samling för Unga Tränare och vill ta vara på era inspel för att bygga en kompetent, offensiv och inspirerad tränarkår inom Svensk Kanot att möta framtiden med!

Boende

Boende sker i dubbel- eller fyrbäddsrum i hotell- och vandrarhemsdelen på Bosön. Enkelrum kan bokas mot en avgift på 500 kr/natt.

Önskas boende mellan fredag-lördag anger ni det i anmälan, denna kostnad ingår inte i anmälningsavgiften.

Anmälan & Kostnad

1000 kr/person, oavsett om du deltar på Tränarkonventet eller Arrangörsträffen.

500 kr/person för Unga Tränare (15-30 år)

All kost och logi lördag och söndag ingår i priset (även fredag för Unga Tränare). Vid ankomst fredag, tillkommer boendekostnad fredag till lördag (Gäller ej Unga Tränare).

Ev. Enkelrumsavgift tillkommer på 500 kr/natt

Resor bekostas av klubb eller deltagare själva.

Anmälan via anmälningslänk på kanot.com, senast den 15/12.

Välkommen till SKF:s Tränarkonvent 2018!

Information

    • 2018-01-08
      • 2018-01-19 18:00 - 21:00
      • 2018-01-19 18:00 - 21:00
      • 2018-01-20 10:00 - 2018-01-21 15:30
    • Bosön, Stockholm
    • Dag Johansson, Danny Hallmén, Henrik Nilsson
    • Del i dubbel, trippel och fyrbäddsrum. Enkelrum mot tillägg (600 kr).
    • All kost ingår i priset, ange ev. specialkost/allergier vid anmälan.
    • 1000 SEK
    • I priset ingår kost, logi och konferenskostnad lör-sön. Kostnad för ev. enkelrum samt boende fre-lör tillkommer. För Unga Tränare ingår middag fre kväll samt boende fre-lör.
    • Vid avbokning senare än sju dagar innan faktureras halva kostnaden, undantaget sjukdom.

Information

    • 2018-01-08
      • 2018-01-19 18:00 - 21:00
      • 2018-01-19 18:00 - 21:00
      • 2018-01-20 10:00 - 2018-01-21 15:30
    • Bosön, Stockholm
    • Dag Johansson, Danny Hallmén, Henrik Nilsson
    • Del i dubbel, trippel och fyrbäddsrum. Enkelrum mot tillägg (600 kr).
    • All kost ingår i priset, ange ev. specialkost/allergier vid anmälan.
    • 1000 SEK
    • I priset ingår kost, logi och konferenskostnad lör-sön. Kostnad för ev. enkelrum samt boende fre-lör tillkommer. För Unga Tränare ingår middag fre kväll samt boende fre-lör.
    • Vid avbokning senare än sju dagar innan faktureras halva kostnaden, undantaget sjukdom.