Webbanmälan

Du behövs som vuxen inom idrotten

En av dom allra tydligaste erfarenheterna från Bris, Barnens Rätt i Samhället, är att vuxna i barns vardag spelar stor roll. Det gäller alla barn. När det handlar om barn i utsatta situationer -  barn som har traumatiska erfarenheter eller erfarenhet av flykt - så blir det bara extra viktigt. Idrottsrörelsen har en unik roll här eftersom det finns så mycket inom just idrott som har potential att vara extra viktigt för barn som är nya i Sverige. 

Alla vuxna kan vara med och bidra till utveckling för barn och unga. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Ofta är det detta något som barn själva ser som en viktig och meningsfull pusselbit för förändring och utveckling. Det är en tydlig erfarenhet av tusentals samtal på Bris, som också bekräftas av forskning.

Föreläsningen tar sin utgångspunkt i boken Du behövs som vuxen och vill bidra med kunskap, mod och hopp - vikten av just ditt bemötande. Oavsett om du möter barn som är födda och uppvuxna i Sverige eller barn som nyss kommit hit, kommer du att få konkreta verktyg för att utveckla dig själv i ditt uppdrag som ledare inom idrotten.
Petter Iwarsson är socialpedagog med vidareutbildning inom handledning, familjebehandling och barn- och ungdomspsykoterapi. Efter många år inom Bris stödverksamhet arbetar han nu som sakkunnig på Bris samt som skolkurator. Petter är författare till böckerna Samtal med barn och ungdomar, Samtal i skolan – en möjlighet till utveckling och Du behövs som vuxen.
Nu finns det chans att få delta på ett webbinarium där Petter föreläser. Vi erbjuder två tillfällen och du väljer själv vilket som passar dig bäst. Det kommer vara en timmes föreläsning och 30 min frågestund.




Information

    • 2018-03-23
      • 2018-03-26 09:00 - 11:15
    • Idrottens Hus Skellefteå
    • Åsa Johansson

Information

    • 2018-03-23
      • 2018-03-26 09:00 - 11:15
    • Idrottens Hus Skellefteå
    • Åsa Johansson

RF-SISU är Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna regionalt. Vi har två uppdrag, idrott och folkbildning. 
SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund. Vi erbjuder folkbildning i idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.