Webbanmälan

Tränarforum Stockholm - Styrka, Snabbhet & Explosivitet Kvällsföreläsning

Utbildningen är nu fullbokad. Man kan fortfarande anmäla sig via länken och på så sätt ställa sig på reservlista.

Välkommen till en workshop om styrka, snabbhet och explosivitet. Detta är kvaliteter som i många idrotter är helt avgörande för prestationen, samtidigt som de tar många år av systematisk träning för att utveckla och bibehålla. Risken för skador är stor om belastning sker på ett felaktigt sätt. Våra föreläsare kommer under passet ge praktiska tips på övningar och progression vid träning av dessa kvaliteter från 12 års ålder. Då antalet platser är begränsade (30 per tillfälle) ges samma workshop vid två tillfällen.

Syftet är att skapa en grundläggande förståelse för varför det är viktigt att träna styrka, explosivitet, stabilitet och rörlighet för att vara skadefri och hållbar för idrottsligutvecklig. I denna workshop varvas teori och praktik för att skapa en helhetssyn på varför och hur denna typ av träning är relevant för all idrott, utifrån ett skadeförebyggande- och prestationsperspektiv. Vi kommer inledningsvis att gå igenom rörlighet och stabilitetsrelaterade övningar för kroppen. Samt visa på lämplig progression i hur man går till väga för att kunna ta sig an övningar med belastning som främjar explosivitet och styrka.

Föreläsarna
Gabriella Pröckl arbetar som Idrottskonsulent på Stockholms Idrottsförbund, är tränare inom tyngdlyftning samt ledamot inom Sveriges Tyngdlyftningsförbund.
Niklas Heckscher arbetar som träningsrådgivare inom Sveriges Olympiska Kommitté. Har sin bakgrund inom svensk Gymnastik med tidigare uppdrag som landslagstränare och förbundskapten

Kostnad
Föreläsningen är kostnadsfri men uteblir du utan avbokning faktureras 200 kr. Avbokning sker till lars.jonsson@stockholmsidrotten.se

Klädsel 
Alla ska vara ombytta för kombinationen teori/praktik

Övrigt
Vi bjuder på vatten och frukt OBS! Ingen förtäring inne i friidrottshallen

Frågor
Kontakta Lars Jonsson, lars.jonsson@stockholmsidrotten.se

Faktaruta

  • 2018-09-04
    • 2018-09-10 18:00 - 21:00
  • Sätra Friidrottshall, Björksätravägen 2, 127 36 Skärholmen
  • UTbildningen är kostnadsfri & anmälan är bindande.
  • 30 av 30

Den här utbildningen genomförs av SISU Idrottsutbildarna, idrottens studieförbund.

Tillsammans med Riksidrottsförbundet och distriktsidrottsförbunden utbildar och utvecklar vi Idrottsrörelsen.

Idrott gör Sverige starkare!