Webbanmälan

Kost - tidiga tecken på ätstörning

Se tidiga tecken på ätstörningar för att stötta och stärka den aktive för en hälsosam träning och långsiktig framgång

Ätstörningar handlar om en överdriven upptagenhet kring mat, ätande, vikt och figur. Problemen är långt mer djupgående än att handla enbart om skönhetsideal, ”viktfixering” och viktminskning i syfte att höja prestationen inom idrotten. Det handlar istället om psykisk ohälsa. Ätstörningar är förknippat med ett stort lidande och många begränsningar i det vardagliga livet. Ju tidigare man kan identifiera om en idrottare ägnar sig åt riskbeteenden för ätstörningar, desto bättre möjlighet har man att sätta in effektiva insatser. Ju snabbare man får hjälp desto större möjligheter har man att i första hand förhindra att en allvarlig ätstörning utvecklas och i andra hand att bli frisk från en redan utvecklad ätstörning. 

Föreläsningen ger dig som tränare eller annan ansvarig person till en aktiv som tränar mer kunskap om tidiga tecken på ätstörningar. Föreläsningen tar också upp vikten av att äta ordentligt för att lyckas långsiktigt med sitt idrottande.


Information

      • 2019-03-21 17:30 - 20:00
    • Friidrottens hus

Information

      • 2019-03-21 17:30 - 20:00
    • Friidrottens hus
    • Kostnadsfri för Friidrottsföreningar kopplade till GFIF

RF-SISU är Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna regionalt. Vi har två uppdrag, idrott och folkbildning. 
SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund. Vi erbjuder folkbildning i idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.