Webbanmälan

Interkulturell kommunikation, inriktning Kina och Arabvärlden


Interkulturell kommunikation – en insikt som bidrar till ökade möjligheter att förstå och effektivt hantera kulturella skillnader i synen på mutor, korruption och hur besluts drivs igenom, fokus Kina och Arabvärlden.

Det interkulturella perspektivet handlar om att förstå andra synsätt och se på sig själv och andra med ett nytt perspektiv. I all kontakt människor emellan krävs en förståelse för och insikt i, hur individernas bakgrund påverkar relationer, kommunikation och beteende människor emellan. Denna insikt ökar förståelsen för varför missförstånd och felaktigheter uppstår, vilket också bidrar till att undvika stora negativa konsekvenser vid beslut och liknande. 
I denna utbildning kommer en förståelse för området att läggas och kopplas till temat för dagen - synen på korruption i speciellt Kina och Arabvärlden. Vi kommer att diskutera vilka faktorer som påverkar acceptans för korruption, hur dessa faktorer ska angripas ur ett kommunikativt perspektiv och diskutera praktiska exempel. Dagen kommer att fokusera på en blandning av teori, kortare workshops och reflektioner.

Utbildare
Utbildare är Anna-Karin Byström, Fil.Lic media & kommunikationsvetenskap. Anna-Karin har bred erfarenhet från näringslivet där hon jobbade som miljöingenjör inom FoU, som miljökommunikatör på marknadsavdelningen samt som ansvarig för kommunikation kring CSR på staben för kommunikation. 
Anna-Karin, som också bott i Kanada, Kina och Singapore, har i sitt företagande jobbat med att skapa förståelse för skillnader i affärskulturer, kommunikation vid export, kommunikation med koppling till integration med mera.

När
Tisdag 26 mars kl.10.00-16.00, Clarion Hotel Stockholm, Ringvägen

Anmälan
Anmälan görs senast den 22 februari

Kallelse
Kallelse med program och deltagarförteckning kommer att skickas ut ca 10 dagar före utbildningstillfället.

Frågor
Välkommen att höra av dig med dina frågor till: marie.denitton@rf.se alt 08-699 62 08

Välkommen!

Information

      • 2019-03-26 10:00 - 16:00
    • Clarion Hotel Stockholm, Ringvägen
    • Linda Söderqvist

Information

      • 2019-03-26 10:00 - 16:00
    • Clarion Hotel Stockholm, Ringvägen
    • Linda Söderqvist
    • RF står för alla kostnader för dagen men du bekostar själv din resa.

SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund. Vi utbildar och utvecklar idrottsrörelsen. Och vi erbjuder folkbildning i idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.