Webbanmälan

Den stora Idrotts(rörelse)konferensen 2019

Vi kan inte längre erbjuda specialkost/kostval vid konferensen.

Var noga med att skriva in din mailadress korrekt då all kommunikation sker via mail!

Länken är aktiv och man kan fortfarande anmäla sig till Konferensen även om anmälningstiden gått ut. Vi kan däremot inte längre erbjuda specialkost/kostval till de som anmäler sig.

Den stora Idrotts(rörelse)konferensen närmar sig! För tredje året i rad hälsar vi tränare, ledare och andra idrottsföreträdare i Stockholmsdistriktet välkomna till en dag fylld med inspiration, föreläsningar, samtal och mycket mer.

Program Den Stora idrotts(rörelse)konferensen

7.30-8.00 Incheckning + kaffe och macka
8.00 Start – Välkommen
8.30 Jean Côté
Coach children to their full potential
10.00 Kaffepaus
10.30 Linda Lengheden från Ung Livsstil + panelsamtal med;
Sevana Ghadimi, Victoria Escobar och Magnus Åkesson
11.30 Lunch
12.30 Pilo Stylin
Rörelseförståelse – lika viktigt som läsförståelse
13.25 Åsa Ilinares
En inkluderande idrott för alla
14.10 Kaffe
14.40 Fredrik Backman
Samtal om Björnstad och idrottskulturer
15.35 Karin Redelius & Dennis Hörtin
Vikten av ungas delaktighet
16.20 Avslutning

Vill du hänga med i vad som händer inför och under konferensen så gå med i evenemanget på Facebook här: https://www.facebook.com/events/317229652451067/

Föreläsare
Dagen kommer att vara fylld med inspiration, tips och goda exempel. Nedan ser Ni dagens föreläsare:

Pilo Stylin/ Rörelseförståelse – lika viktigt som läsförståelse för alla barn
Pilo Stylin från Svenska Budo & Kampsportförbundet. Pilo kommer på ett lekfullt sätt beskriva Physical literacy (rörelseförståelse) kopplat till allsidig träning, leken och ett livslångt fysiskt aktivt liv.

Fredrik Backman/ Samtal om Björnstad och idrottskulturer - Vi är väldigt glada och stolta att presentera Fredrik Backman, författare till "Björnstad" och "Vi mot er". "Björnstad" är en berättelse om kärlek till en folkrörelse. Men även om manlighet, identitet och längtan efter att få visa vem man verkligen är. Fredrik kommer i ett samtal att berätta om hur det kommer sig att han skrev böckerna "Björnstad" och "Vi mot er" och sin egen koppling till idrottsrörelsen.

Jean Côté/ Coacha barn och unga att uppnå sin fulla potential - Dr. Jean Côté är en av de starkaste inspiratörerna till den svenska idrottsrörelsens strategi 2025. Jean är en stark företrädare för att barn i unga åldrar ska testa många olika idrotter för att senare välja och satsa på en idrott. Hans senaste forskning inbegriper användningen av observationer för att undersöka påverkan av olika typer av coachbeetenden som fokuserar på positiv utveckling där barnen kan utveckla sin fulla potential. Föreläsningen kommer att hållas på engelska.

Dennis Hörtin/utbildningsansvarig AIK Fotboll och Karin Redelius/professor i idrottspedagogik vid Gymnastik- och idrottshögskolan. ”Så många som möjligt, så länge som möjligt, i en så bra verksamhet som möjligt” – det är vårt mantra och själva kärnan i den förändringsresa vi inom den svenska idrottsrörelsen är mitt uppe i. För att få till den förändringen så behöver vi lyssna på våra barn och ungdomar – och det är en sak som vi hittills inte varit speciellt bra på. Dennis och Karin kommer från två helt olika håll belysa vikten av barn och ungas delaktighet.

Åsa Llinares Norlin/ En inkluderande idrott för alla - Åsa är styrelseledamot i Parasport Sverige och med en rejäl skopa humor kommer Åsa att dela med sig av goda exempel, inspirerande historier och glädjen med att jobba med en inkluderande idrott för alla. Alla vinner på mångfald och inkludering!

Föreläsning av Linda Lengheden och panelsamtal med Ung livsstil om deras rapport. - "Studier sedan minst 70 år tillbaka visar att barn och ungdomar i de högre socioekonomiska grupperna har varit med/är med mer i dag i föreningsidrotten än barn och ungdomar i lägre socioekonomiska grupper. Störst är skillnaderna bland tjejer. Ung livsstils studier visar att ojämlikheten utifrån socioekonomisk bakgrund har ökat, speciellt under de senaste 20 åren. Stat, kommun och den svenska idrottsrörelsen har alltså en stor utmaning ifall målet om jämlikhet utifrån socioekonomisk bakgrund ska uppnås när det gäller föreningsidrotten. Utmaningarna om att nå jämlikhet utifrån socioekonomisk bakgrund är större bland tjejer än bland killar.”
Panelister: Victoria Escobar, Sevana Ghadimi och Magnus Åkesson

Information
All kommunikation sker via mail så var noga med att skriva in din mailadress korrekt!

Kost
Kom ihåg att registrera eventuellt behov av specialkost eller särskilt stöd i din anmälan.

Kostnad
Dagen är kostnadsfri, men det är viktigt att du avbokar din plats om du får förhinder så att någon annan kan nyttja den istället.
Avbokning sker till: jennifer.zetterberg@stockholmsidrotten.se

Frågor
Vid frågor kontakta jennifer.zetterberg@stockholmsidrotten.se. 

Välkommen med din anmälan! 

 

Information

    • 2019-03-16 07:30 - 16:30
  • Clarion Hotel Stockholm, Ringvägen 98, Stockholm
  • Jennifer Zetterberg
  • 336 av 450

Information

    • 2019-03-16 07:30 - 16:30
  • Clarion Hotel Stockholm, Ringvägen 98, Stockholm
  • Jennifer Zetterberg
  • 336 av 450

Den här utbildningen genomförs av SISU Idrottsutbildarna, idrottens studieförbund.

Tillsammans med Riksidrottsförbundet och distriktsidrottsförbunden utbildar och utvecklar vi Idrottsrörelsen.

Idrott gör Sverige starkare!