Webbanmälan

Entreprenörskap för idrotten

Bosön Idrottsfolkhögskola bjuder in till en helt ny 15-veckors kurs på heltid för dig som vill utveckla dina entreprenörstalanger och samtidigt få genomslag för dina innovativa idéer inom svensk idrott.

Syftet med en utbildning i entreprenörskap inom idrotten, i idrottens egen regi, är att lyfta kunskaper om entreprenörskap som fokuserar såväl på individens utveckling som de möjligheter det skapar för idrotten i framtiden. Att utveckla individer som vågar och samtidigt skapa en kultur som tillåter individer att utveckla nya vägar, kommer att stärka idrotten nu och i framtiden. Kursen kan ses som en experimentverkstad för kreativa idrottsutvecklare.

Du kommer att få en ordentlig teoretisk plattform kring entreprenörskapets olika delar, men också arbeta med egna case, både enskilt och i grupp. Till största delen bedrivs undervisningen på plats på Bosön Idrottsfolkhögskola, men distansmoment och egenarbete med bland annat projekt ingår också.

Kursen innehåller bland annat följande moment:
Entreprenörskap
Ett samhälle i förändring
Ledarskap
Idrottsrörelsen – så fungerar den
Varumärke – kommunikation
Finansiering och juridik
Entreprenörskap i praktiken

Efter avslutad kurs har deltagaren höjt sin teoretiska kunskap i ämnen som bidrar till effektivt entreprenörskap och även höjt sin förmåga att arbeta i innovativa, kreativa utvecklingsprojekt.

Kursen är CSN-berättigad.

Startdatum: 5 september 2016
Avslut: 16 december 2016

Kostnader:
Undervisningen finansieras av statliga folkbildningsmedel, men en serviceavgift på 2600 kr betalas före skolstart. Den täcker bland annat försäkring, vissa studiebesök, social aktivitet och kopiering. Litteratur tillkommer utöver detta.

Antagningsvillkor:
-minst 20 år under antagningsåret
-lägst motsvarande 3-årigt gymnasium
-aktivt engagemang inom svensk idrott

Ansökan:
Din ansökan är inte fullständig förrän du skriver ett personligt brev där du berättar om dig själv, din idrottskarriär och hur du ser att denna utbildning skulle gagna dig i framtiden. En referens som kan styrka din koppling till svensk idrott skall anges. Ansökan mailas till info@bosonifhs.se senast 1 juni 2016.

Mer info på www.bosonifhs.se

Information

      • 2016-09-05 00:00 - 2016-12-16 00:00

Information

      • 2016-09-05 00:00 - 2016-12-16 00:00

SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund. Vi utbildar och utvecklar idrottsrörelsen. Och vi erbjuder folkbildning i idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.