Webbanmälan

Miljöengagerad Paddling - en utbildning för turledare

Detta är en utbildning för turledare som är intresserade av att lära sig sätt att inspirera till miljöengagemang genom paddling. Utbildningen pågår under en dag (på land och vatten) och erbjuder verktyg för att forma och fördjupa ett miljöengagemang hos deltagare på paddlingsaktiviteter.

Tid
Lördag 6 maj kl. 9.00- 18.00

Innehåll
Ett vanligt antagande är att friluftsliv automatiskt leder till ett ökat miljöengagemang, men forskningen ger inget tydligt stöd för detta. Däremot finns hypotesen att friluftsliv kan bidra till ett ökat engagemang för miljön under förutsättning att vissa villkor är uppfyllda. Dessa villkor handlar bland annat om hur man uppfattar platsen man är på, vilka konkreta erfarenheter man har av utevistelse och i vilket socialt sammanhang man befinner sig i. Under utbildningen kommer vi att fördjupa innehållet i dessa delar och visa på sätt för hur man kan arbeta för att skapa de rätta förutsättningarna för ett fördjupat miljöengagemang. Syftet är att du som ledare ska få kunskaper och redskap för att på ett inspirerande och naturligt sätt föra in en miljödimension på dina turer och kurser.

Utbildningen är kostnadsfri – ditt bidrag är att i nästa steg prova det du lär dig när du själv leder grupper i paddling samt att ge du samlar in e-postadresser till de som vill vara med i en kommande enkätundersökning för ett anknutet forskningsprojekt kopplad till miljöengagemang genom paddling.

Förkunskaper
Turledarutbildning (t.ex. Svenska Kanotförbundets eller Friluftsfrämjandets steg 1) samt Gul examinator i paddelpasset, vilket man erhåller genom en webbaserad examinatorsutbildning.

Praktiskt
Ta med egen mat för dagen (lunch och fikor) och personlig utrustning för en dag i kajaken. Det finns ett antal kajaker att låna, meddela önskemål om detta vid anmälan. Vi kommer att paddla i Viggeby Naturreservat utanför Linköping.

Anmälan
Via kanotförbundets hemsida senast 1 mars. Deltagarantalet är begränsat till 12 personer.

Kontakt
Jonas Forsmark
mail: paddelpasset@kanot.com
mobil: 070-662 45 21

Information

      • 2017-05-06 09:00 - 17:00
    • Fridhemskanotisterna
    • Jonas Forsmark
    • Ta med egen mat för dagen (lunch och fikor)

Information

      • 2017-05-06 09:00 - 17:00
    • Fridhemskanotisterna
    • Jonas Forsmark
    • Ta med egen mat för dagen (lunch och fikor)
    • Utbildningen är kostnadsfri – ditt bidrag är att i nästa steg prova det du lär dig när du själv leder grupper i paddling samt att ge du samlar in e-postadresser till de som vill vara med i en kommande enkätundersökning för ett anknutet forskningsprojekt kopplad till miljöengagemang genom paddling.