Webbanmälan

Föreläsning: Introduktion till NPF

Välkommen till introduktion om Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF)

I samband med att Svenska Ishockeyförbundet arbetade om materialet till Grundkursen för ishockeytränare ville man sätta fokus på en, i idrottssammanhang ofta ouppmärksammad grupp, barn och ungdomar med Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF).

Inom Stockholmsishockeyn finns många utövare som kan ha någon form av NPF och ämnet är alltid aktuellt. Därför genomför Stockholms Ishockeyförbund årligen en introduktionsutbildning inom ämnet.

Stockholms Ishockeyförbund i samarbete med Stockholmsidrotten och SISU Stockholm bjuder nu in till en föreläsning om NPF.

Bakgrund

Hur fungerar ledarskapet i idrottsrörelsen idag?

Ofta är ledarna föräldrar som står på planen, i hallen eller på isen, för att stötta sina egna eller andras barn. Dessa ledare är inte alltid kunniga inom NPF. De vet inte alltid hur man hanterar barn som inte fungerar som deras egna.

Mål

Målet med kvällen är att ge en introduktion om hur vi som ledare kan förhålla oss till NPF i vårt ledarskap. Vi vill att ledarna ska få redskap och verktyg för att kunna gå vidare i sitt ledarskap, för att utveckla barn och ungdomar inom ishockeyn så att ett livslångt intresse skapas.

Syfte
Syftet med att öka kunskapen kring NPF och få alla barn och ungdomar att känna sig inkluderade i vår verksamhet, samt att få alla att känna sig välkomna till ishockeyn. De vanligaste diagnoserna inom NPF är ADHD, Aspbergers syndrom och autism.

Föreläsare

Tony Berglund, vårdlärare. Han arbetar idag med gymnasium och vuxenutbildning inom områdena psykiatri och specialpedagogik. Tony har stor erfarenhet av olika behandlingsformer inom neuropsykiatrin. Han har erfarenheter som ledare och lärare för barn och ungdomar med ADHD och Aspbergers syndrom.

Datum: tisdag 12 september

Tid: kl. 18.00-21.30 (fika 17.30-18.00)

Plats: Scandic Hotell Kungens kurva

Målgrupp: Ledare inom ishockeyn
(tränare, lagledare, materialförvaltare, sportchef etc.)

Anmälan: senast tisdag 5 september

Information

      • 2017-09-12 18:00 - 21:30
    • Scandic Hotel Kungens Kurva
    • Tony Berglund
    • 20 av 75

Information

      • 2017-09-12 18:00 - 21:30
    • Scandic Hotel Kungens Kurva
    • Tony Berglund
  • 20 av 75
Ett arrangemang av SISU Idrottsutbildarna, idrottens eget studieförbund. Vi jobbar med bildning och utbildning inom idrotten, och stimulerar till människors lärande.

Vi består av tre delar: studieförbundet SISU Idrottsutbildarna, förlaget SISU Idrottsböcker och Bosön Idrottsfolkhögskola. Tillsammans och var för sig driver vi på och stöder utveckling inom idrotten.