Webbanmälan

Forskarfrukost - Jämställdhet en ödesfråga för civilsamhället

Även om Sverige tillhör ett av världens mest jämställda länder återstår mycket arbete för att kvinnor och män ska ha lika förutsättningar, möjligheter och makt att påverka sitt liv. Flera ideella organisationer bedriver ett ambitiöst arbete för förändring men utmaningarna är många inte minst inom svensk idrott. Tidigare ställda jämställdhetsmål har inte uppnåtts och därför har intensifierat jämställdhetsarbete inletts inom idrotten.

Fallgroparna för jämställdhetsarbete är dock många. Invanda normer och rädslor inom organisationen är något som behöver hanteras liksom målkonflikter och att arbetet inte sker uteslutande i projektform utan som en del av ordinarie utvecklingsarbete.

Om detta samtalar Jenny Svender, jämställdhets- och FoU ansvarig på RF/SISU och Anna Åberg som har lång erfarenhet från utvecklingsarbete inom civilsamhället. Samtalsledare är Fredrik Kron, avdelningschef för Utbildning och processtöd på RF/SISU.

Forskarfrukost sker denna gång i samverkan med tidskriften Kurage vars senaste nummer behandlar jämställdhet inom civilsamhället.

Tid:
kl 09.00 – 10.30, onsdag 27 september.
Morgonkaffe och smörgås finns från 08.30.

Plats:
Idrottens hus, Skansbrogatan 7 i Stockholm.

Forskarfrukost livesänds och finns att se här:
http://www.rf.se/Undermeny/Forskning/ForskarfrukostmedRFochSISUIdrottsutbildarna

Information

      • 2017-09-27 08:30 - 10:30
    • Idrottens Hus, Skansbrogatan 7, Skanstull, Stockholm
    • Kristoffer Berg

Information

      • 2017-09-27 08:30 - 10:30
    • Idrottens Hus, Skansbrogatan 7, Skanstull, Stockholm
    • Kristoffer Berg

SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund. Vi utbildar och utvecklar idrottsrörelsen. Och vi erbjuder folkbildning i idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.