Webbanmälan

Friidrott 7-10 år

Målgruppen för kursen Friidrott 7–10 år är framför allt ledare för barngrupper i Sveriges friidrottsföreningar. Inga särskilda förkunskaper krävs. De kursdeltagare som har vilja, engagemang och intresse för barn och barns idrottande har alla förutsättningar att bli en bra ledare!

 

Svensk Friidrott rekommenderar att friidrottsverksamhet för barn genomförs av ledarteam och därför att flera ledare från föreningen går denna kurs tillsammans.

Kursen ger en kort introduktion till ledarskap och barns utveckling, men handlar framför allt om att ge kursdeltagaren en verktygslåda som ger goda förutsättningar att bygga upp en bra friidrottsverksamhet för barn där introduktion av friidrottens löp-, hopp- och kastgrenar kombineras med lekar, stafetter, hinderbanor samt gymnastik- och styrkeövningar.

Från med 1 januari 2019 ingår även RF:s webbutbildning Introduktionsutbildning för tränare som en obligatorisk del i Friidrott 7-10 års utbildningen.

Vi rekommenderar även att du som kursdeltagare gör Svensk Friidrotts webbutbildning som är kostnadsfri.
 
Svensk Friidrotts webbutbildning FRIIDROTTSFÖRÄLDER.För att deltagaren ska få ut sitt kursintyg, och för att föreningen ska få kursavgiften till Friidrott 7–10 år subventionerad måste tränaren skriva ut sitt eget kursintyg för Introduktionsutbildning för tränare och ta med till/visa upp för ansvarig kursledare för Friidrott 7–10 år.

Information

Information

    • 2020-11-21 10:00 - 16:00
    • 2020-11-22 10:00 - 16:00
  • Västerås
  • Felix Siljebäck
  • 1000 SEK
  • I priset ingår kurslitteratur som fås på plats samt mat och fika. Föreningar som anmäler ledare till utbildningen får tillbaka 600:-/deltagare från RFs projektstöd efter avslutad utbildning. Glöm ej att söka projektstöd innan utbildningen, ladda ned bifogad pdf och skicka till din förenings ekonomiansvarig.