Idrottsskador - Knäkontroll, Skadeförebyggande systematisk träning, Orsa

Hur kan vi träna för att i så stor utsträckning som möjligt undvika skador?

Syfte
Att ge en inblick i hur strukturerad träning kan minska antalet knäskador och även andra typer av idrottsskador.

Mål
Deltagarna ska kunna utföra, samt instruera i skadeförebyggande träning. De ska också kunna anpassa övningarna efter de aktivas ålder och färdighet. Dessutom öka förståelsen för sambanden mellan koordination, styrka, rörlighet och skadebenägenhet.

Tränare och ledare på barn- och ungdomsnivå.

- Teori om skador och skadeindelning
- Faktorer som orsakar skador - vilka kan påverkas?
- Praktiska övningar

Följande bok ingår i kursavgiften Knäkontroll

Om du vid anmälan inte får någon bekräftelse, vänligen meddela:

kerstin.fryksen@dalaidrotten.se.

• 2019-03-27
    • 2019-04-10 18:00 - 21:00
  • Orsa
  • Ulrika Eriksson Gerbino
  • Fika ingår.
  • Vi subventionerar kursavgiften med 100% via Idrottslyftet. Föreningen ansöker om ersättning via sin IdrottOnlinesida under fliken Idrottsmedel. Observera att föreningen faktureras kursavgiften. Kontakta ansvarig idrottskonsulent om du har frågor.
  • Anmälan är bindande. Vid återbud efter sista anmälningsdag faktureras hela kursavgiften.

• 2019-03-27
    • 2019-04-10 18:00 - 21:00