Greppa Grejen - passion för prestation

För hållbar motivation och prestation. Kunskap och verktyg för att tillsammans arbeta förebyggande mot kränkande särbehandling och psykisk ohälsa inom idrotten.

Utbildningens syfte: Genom att skapa en bred förståelse kring vilka faktorer i våra kroppar som i relation till vårt psyke kan hindra oss att lyckas uppnå utsatta prestationsmål och psykosocialt välmående, spegla dessa till hur vi vänder tankesätt och vanemönster till att leva ett idrottsliv som innefattar självkänsla och trygghet i den egna prestationen. Genom fördjupad kunskap, självinsikt och verktyg skall deltagaren kunna motivera och få individer och grupper att öka sin självkännedom genom kroppens helhet. Fysiskt och psykiskt.

Utbildningens mål: Kunna anpassa sin egen ledarstil utefter individen eller gruppens mognad och behov. Deltagaren ska efter alla tre stegen kunna se lösningar och övningar utifrån det psykosociala perspektivet. Att anpassa övningar och konkreta verktyg vid varje enskilt behov och tillfälle. Deltagaren skall även förstå konsekvenser och fördelar med kursens innehåll samt besitta kunskap som kan förebygga och hantera kränkande särbehandling och psykisk ohälsa hos de aktiva.

Målgrupp: Alla som vill få en fördjupad förståelse om våra mänskliga funktioner kopplat till biologi, fysiologi, beteenden och tankemönster. De som vill öka möjligheten till högre prestation genom att koppla på hela kroppens funktioner. Idrottsledare, föräldrar eller aktiva.

Förkunskaper: Inga krav på förkunskaper. Om du har som avsikt att leda andra inom ramarna av utbildningen så är det lämpligt att ha genomgått någon form av ledarskapsutbildning innan, dock inget krav.

Pedagogik: Vi växlar mellan korta teoripass, diskussion, konkreta verktyg och övningar. Du får gott om tillfällen att träna praktiskt och reflektera över de olika områden och metoder vi går igenom. Mellan varje tillfälle väljer du tillsammans med kursledaren ut några för dig anpassade övningar, verktyg eller fokusområden som du praktiserar till nästkommande tillfälle.

Utförande: Utbildningen sker i 3 steg. Varje steg är 1 dag á 6 utbildningstimmar.

Kursledare:

Malin Bonde- Konsult inom organisations och verksamhetsutveckling. Utbildad inom mental träning, stressfysiologi, psykologi, hälsofrämjande ledarskap, idrottsmassage, organisatorisk och social arbetsmiljö, samtalsmetodik och kognitiv beteendeterapi. Nominerad till årets företagare 2018.

Evelina Sepänmaa- Före detta elitlängdskidåkare, som föreläser och utbildar inom idrottsprestation för svenska skidförbundet, teknikträning för motionärer, vallakurser, kost och näringslära. Tilldelades 2011 priset årets unga ledare på Medelpads idrottsgala.

• 2019-03-19
    • 2019-03-23 09:00 - 15:00