Idrottens Föreningslära - Tema - Bokföring i föreningen

Idrottens föreningslära finns i tre nivåer, grund, fortsättning och tema. Temautbildningarna är egentligen på grundnivå i det specifika ämnet som det berör, medan en allmän grund berör föreningslära på en bredare front.

Det här är en praktisk utbildning med övningar i bokföring, bokslut och konteringsövningar. Utbildningen inleds med grundläggande teori i bokföring. Bokföringen skall ge information om hur föreningens ekonomi förändras utifrån den verksamhet som bedrivs och styrelsens skötsel av föreningen och dess pengar.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig i första hand till styrelsemedlemmar, kassörer och revisorer inom idrotten.

Mål och syfte

Deltagarna ska efter utbildningen ha fått grundläggande kunskaper i bokföring, bokslut och kontering.

•    Bokföringens grunder
•    Kontoplan – hur man väljer konton
•    Kontoavstämning
•    Bokslut
•    Sidoordnad redovisning, kassabok, inköps- och försäljningsrutiner
•    Budgetering

Omfattning

3 utbildningstimmar

Utbildningsansvarig
Liselott Lindahl

liselott.lindahl@skaneidrotten.se

Kallelse

Skickas via e-post, glöm inte att ange korrekte-postadress vid anmälan. Kallelse skickas efter anmälningstidens slut. ”Kanske kan SISU hjälpa dig med utbildningskostnaden? Kontakta er konsulent: http://www.skaneidrotten.se/kontaktaskaneidrotten/Idrottskontaktiminkommun

• 2019-09-01
    • 2019-09-11 18:00 - 21:00
  • Skåneidrotten, Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2, Malmö
  • Linus Malmqvist
  • Fika ingår.
  • Senast ett dygn innan utbildningens start, annars full debitering! Därefter krävs läkarintyg för att kostnadsfritt avboka.

• 2019-09-01
    • 2019-09-11 18:00 - 21:00