"Att själv få sätta punkt!" - Linus Thörnblad, Aneby

Smålandsidrotten och Aneby kommun bjuder in till en spännande föreläsning med Linus Thörnblad.

Linus Thörnblad började med höjdhopp som 15-åring och hoppade två meter i sin första tävling. Vid 18 års ålder tog han sig över 230 cm vilket innebar direktkval till OS. Två år senare tog han sin första seniormedalj på ett VM och strax innan han fyllde 22 år hoppade han karriärens högsta hopp på 238 cm.

”Som 25-åring gjorde jag mitt sista framträdande på arenorna och min korta, men intensiva, karriär var därmed över. Upplevelserna och känslorna har varit många och jag värdesätter allt som jag har varit med om. Ingenting har kommit till mig gratis, jag har slitit hårt i både med- och motgångar för att nå mina framgångar. Slutligen kom jag till ett vägskäl där jag tvingades att välja livet för att till en början ens överleva, och sedan för att hitta min egen väg tillbaka som människa.”

Psykisk ohälsa är ett tabubelagt ämne som få vågar prata om öppet. Linus mål är att bryta denna trend genom att berätta om sin resa och skapa öppenhet, kunskap och förståelse för ämnet. För att på så vis förebygga och underlätta i kampen mot psykisk ohälsa.

Föreläsningen med Linus Thörnblad är en del i Alla får plats-dagarna i Aneby 5-8 september.

För mer information, kontakta Smålandsidrotten, David  Lindberg, tel. 036-34 54 37, david.lindberg@smalandsidrotten.se.

Välkomna!

• 2019-08-30
    • 2019-09-07 15:00 - 17:15
  • Aneby, Konserthusföreningen, Konserthusgatan 15
  • Kostnadsfri, vi bjuder på frukt!

• 2019-08-30
    • 2019-09-07 15:00 - 17:15
  • Aneby, Konserthusföreningen, Konserthusgatan 15
  • Kostnadsfri, vi bjuder på frukt!