Svensk Alpin Tränarutbildning SATU I Unga Ledare

Svensk alpin tränarutbildning I Unga Ledare - SATU I UL.

Kursen för dig som är mellan 16-25 år. Har du ett stort intresse för ledarskap och alpin utförsåkning är detta kursen som passar dig.

Under två delkursen, den 20-22 september 2019 på Bosön och 2-5 januari 2020 i Duved med boende på Fjällportens pensionat träffas vi för barmark respektive snöutbildning. Kursmaterialet kommer från det nya utvecklingsdokumentet.

Vi ser ett stort värde för vårar unga ledare i alpina Skidsverige att träffas och utöka sitt nätverk inom den alpina idrottsrörelsen. Att träffas och praktiskt träna sitt ledarskap i workshops samt möjligheten att dela erfarenheter med varandra ligger till grund varför denna kurs har två fysiska träffar. På barmarksträffen ingår också en tävlingsarrangörsutbildning.

Kursen inleds den 6 september med egenstudier via web som skall vara godkänd innan träffen på Bosön.

Kursen är subventionerad av SSF och har en kostnad på 5600 kronor. I kursavgiften ingår boende, helpension och liftkort. Resan bokar och betalar kursdeltagaren själv.

KURSPLAN 2019

SVENSK ALPIN TRÄNARUTBILDNING I Unga Ledare

Beskrivning:

SATU Iär på grundläggande nivå och syftar till att skapa en grundläggande förståelse för miljön kring den aktive samt de faktorer som är relevanta för hälsa, rörelseglädje och prestation inom alpin skidåkning. Samt att ge tränaren verktyg till att hjälpa den aktiva att utvecklas utifrån hens egna förutsättningar och mål. SATU I befinner sig i huvuddelen i trädkronan och bladverket för att öka förmågan att skapa förutsättningar genom övningar och rörelseuppgifter för utförsåkarnas utveckling.

Förkunskaper: Inga förkunskaper behövs.

Kurs:

• ·         Nätbaserade utbildningen                               2 dagar
  • ·         Praktisk utbildning                                          5,5 dagar
  • ·         Praktik i klubbverksamhet                            1 år

-          Idrottens värdegrund

-          Idrottens ledarskap

-          Idrottens träningslära

-          Utförsåkningens teknik och metodik

Kursens progression

Nätbaserad utbildning: Kursen startar med teoretisk utbildning på hemsidan bestående av videor, inläsningsmaterial och en teoretisk examination.

Praktisk utbildning: Består av praktisk applicering och aktivt deltagande av teoretisk kunskap från utvecklingsdokumentet och egna erfarenheter. För att visa på en träningsprogression på snö och barmark anpassad utifrån den enskilda individens mognad, kompetens och mål.

Praktik i klubbverksamhet: Tillämpning, utvärdering och optimering av den egna klubbverksamheten utifrån kunskaper erhållen från utbildningen. Analys och rapportering av åtgärdernas effekt, effektivitet och påverkan på den lokala talangutvecklingsmiljön

Kursmaterial: www.alpineski.se

• 2019-09-17
    • 2019-09-20 18:00 - 2019-09-22 15:00
    • 2020-01-02 19:00 - 2020-01-05 14:30
  • Stockholm, Lidingö
  • Anna-Karin Jejlid samt SSF instruktörer
  • Dubbelrum/flerbäddsrum med andra kursdeltagare ingår i kursavgiften
  • Helpension ingår i kursavgiften
  • I kursavgiften ingår boende, helpension och liftkort.
  • Vid avbokning senare än 6 september 2019 faktureras 2500 kronor pga gällande bokningsregler.
  • Inga förkunskaper krävs
  • 16 av 35

• 2019-09-17
    • 2019-09-20 18:00 - 2019-09-22 15:00
    • 2020-01-02 19:00 - 2020-01-05 14:30
  • Stockholm, Lidingö
  • Anna-Karin Jejlid samt SSF instruktörer
  • Dubbelrum/flerbäddsrum med andra kursdeltagare ingår i kursavgiften
  • Helpension ingår i kursavgiften
  • I kursavgiften ingår boende, helpension och liftkort.
  • Inga förkunskaper krävs
  • 16 av 35
Ett arrangemang av SISU Idrottsutbildarna, idrottens eget studieförbund. Vi jobbar med bildning och utbildning inom idrotten, och stimulerar till människors lärande.

Vi består av tre delar: studieförbundet SISU Idrottsutbildarna, förlaget SISU Idrottsböcker och Bosön Idrottsfolkhögskola. Tillsammans och var för sig driver vi på och stöder utveckling inom idrotten.