Akut omhändertagande vid idrottsskada, Vänersborg

Grunderna i akuta idrottsskador och rehabilitering. Du får öva praktiskt på akut omhändertagande.

Syfte och mål
Kursen ger dig kunskap om akuta idrottsskador och grunderna i rehabilitering. Du lär dig hur du ska agera om skadan är framme för att förkorta rehabiliteringstiden.

Akuta skador inom idrott
Överbelastningsskador inom idrott
Hur agerar man vid en skadesituation och vad behöver man?
Bandageringstekniker vid akuta skador
Rehabiliteringens grunder och tillvägagång efter en skada
Innehåll i en idrottsskadeväska
Förebygga skador

Ledare, aktiva och föräldrar.

Inga förkunskaper krävs.

Kurslitteratur
Skador och sjukdomar (ingår i deltagaravgiften)

Anmälan: Alla får ett bekräftelsemejl på anmälan vilket innebär att anmälan är ok. Vid problem, maila kurser@vgidrott.se alternativt ring 0709265827.

Specialkost
Glöm inte att ange eventuellt önskemål om specialkost i samband med din anmälan.

Återbud lämnas senast 5 dagar innan. I annat fall debiteras föreningen en avgift. Vi förbehåller oss rätten att ställa in om deltagarantalet anses vara otillräckligt.

Kallelse mejlas till deltagare som angett e-postadress ca fem dagar före utbildningen/föreläsningen.

Deltagaravgiften faktureras föreningen om inget annat angetts i anmälan. Er förening/förbund kan få stöd för deltagaravgifter. För information kontakta er SISU-konsulent och fråga om ”resursmedel”.

Kom ombytt eftersom ni kommer öva på att linda varandra.

• 2019-08-22
    • 2019-09-01 09:00 - 12:30
  • Vänersborg
  • Fika
  • I kostnaden ingår fika och kurslitteratur.
  • Anmälan är bindande. Fakturan skickas till föreningen om inget annat angetts i anmälan. Vid återbud senare än 5 dagar innan tillfället alt att utebli faktureras hela deltagaravgiften.
  • Inga förkunskaper krävs

• 2019-08-22
    • 2019-09-01 09:00 - 12:30
  • Vänersborg
  • Fika
  • I kostnaden ingår fika och kurslitteratur.
  • Inga förkunskaper krävs