WebbanmÀlan

Trygg idrott

En trygg idrottsmiljö borde vara en självklarhet för alla inom idrottsrörelsen, men tyvärr vet vi idag att allt för många barn och unga upplever sin idrottsmiljö som allt annat än trygg och säker. 9 av 10 barn i Sverige är någon gång under sin uppväxt medlem i en idrottsförening, och vi måste tillsammans arbeta för att ge alla dessa barn en god upplevelse av sitt idrottande. Idrottsrörelsen har tillsammans beslutat om att anta vissa förändringar som ska skapa ännu bättre förutsättningar för en trygg idrott för alla, vilket även är en viktig förutsättning då när barnkonventionen blir lag 1 januari 2020.

• Trygga idrottsmiljöer, vad är det egentligen?
  • Barnkonventionen som lag 2020, vad kommer det innebära för oss som förening?
  • Förebyggande arbete & vad gör vi i föreningen när något händer