Webbanmälan

Funktionärsutbildning

Svenska Biljardförbundet bjuder in till sin första funktionärsutbildning. Deltagare som har fullgjort alla åtaganden under utbildningen blir både certifierade domare, certifierade tävlingsledare och certifierade tränare/ledare. Utbildningen kommer att hållas under hösten 2019 och våren 2020.

Utbildningens upplägg:
- 2-3 fysiska träffar
- Egna studier via webben och inläsning
- Projektarbete med skriftlig rapport

Första träffen, introduktionen, sker söndag den 20 oktober 09:00-15:00, i samband med föreningskonferensen på Scandic Triangel i Malmö.
Efter träffen i Malmö fortsätter utbildningen via webbplattformen och i form av självstudier. Den andra träffen är planerad för februari/mars 2020 och kommer att vara mer praktiskt orienterad. Efter den andra träffen ska alla deltagare genomföra ett eget projektarbete inom ett av de tre områdena, till exempel anordna en tävling, åta sig ett domaruppdrag, eller anordna en serie träningspass. Projektarbetet avslutas med en skriftlig rapport i slutet av våren. 

Domarutbildningen
Domarutbildningen innehåller teori (regelverk), praktik och förståelse om domarrollen. Utbildningen leder till ett domarcertifikat som möjliggör domaruppdrag på nationell nivå inklusive Svenska Mästerskapen. SBF:s domarutbildning samt erfarenhet av domaruppdrag är krav för framtida mer avancerade domarutbildningar samt för utbildningar på internationell nivå. (Notera dock att snooker har ett särskilt regelverk för domarcertifiering och domarutbildning. Ta kontakt för mer info).  

Tävlingsledarutbildningen
Tävlingsledarutbildningen innehåller både praktiska färdigheter, utbildning i olika tävlingsadministrativa system, frågor gällande antidoping, fair-play, värdegrund, och andra RF policys, samt grundläggande utbildning i kris- och konflikthantering i tävlingssammanhang. 

Tränarutbildningen
Tränarutbildningen innehåller en grundläggande tränarutbildning i linje med SISUs Grundtränarutbildning, kompletterad med biljardspecifika instruktörsfärdigheter samt kunskaper om organisering av en träningsverksamhet. 

Specialkost
Vid allergi eller behov av specialkost vänligen ange detta i anmälan.

Frågor?
Vid frågor kontakta dzenan.sahovic@biljardforbundet.se 

Information

    • 2019-10-18
      • 2019-10-20 09:00 - 15:00
    • Scandic Triangeln
    • Sahovic Dzenan,Robert Haag,Tom Eksell
    • Inga

Information

    • 2019-10-18
      • 2019-10-20 09:00 - 15:00
    • Scandic Triangeln
    • Sahovic Dzenan,Robert Haag,Tom Eksell
    • Inga