Den otroliga historien om Mohamed Ahmed och ”Trevligt Folk”, Pajala

Lyssna på bandyspelaren Mohamed Ahmed och se filmen ”Trevligt Folk”.

Unna dig en fantastisk kväll med filmen ”Trevligt Folk” (av Filip och Fredrik) och den otroliga historien om Mohamed Ahmed.

Filmen ”Trevligt folk” är en dokumentärfilm, som med hjärta och humor tar sig an ämnen som fördomar och rasism, genom att följa det Somaliska bandylandslaget under åren 2013/2014.
Året 2013 anmäler sig Somalia till bandy-VM i Ryssland – det första afrikanska laget någonsin. Men spelarna bor inte i Somalia, de bor i Borlänge och har aldrig tidigare stått på ett par skridskor.

En av bandyspelarna, Mohamed Ahmed, finns på plats under kvällen och du får ta del av spännande, roliga och sorgliga nedslag i hans liv.  Mohameds liv började i Mogadishu, Somalia. Idag bor han 11 200 km norrut, i Sverige, lever med två kulturer och spelar bandy i det Somaliska landslaget. Du får veta mer om livet i Somalia, första tiden i Sverige, att leva med två kulturer, kulturkrockar och bandyn som tog honom hela vägen till VM i Ryssland.

Filmvisningen och föreläsningen är gratis, men kräver anmälan.
Om du inte tillhör en idrottsorganisation väljer du "annan organisation" på första sidan vid anmälan.
Sista anmälningsdag är 13/11. Vid sjukdom – meddela kursservice.
Kallelse skickas till den e-post du uppger vid anmälan.

Frågor:
Innehåll och upplägg; Mohamed Ahmed, 070-686 08 77, mohamed.ahmed@norrbotten.rf.se
Anmälningar och administration; Åsa Christensen, 070-29 800 39, asa.christensen@norrbotten.rf.se

Föreläsningen arrangeras av Norrbottens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna i samverkan med Pajala kommun.

• 2019-11-13
    • 2019-11-16 17:30 - 20:30