Idrottens Föreningslära - Tema - Bokföring i föreningen

Idrottens föreningslära finns i tre nivåer, grund, fortsättning och tema. Temautbildningarna är egentligen på grundnivå i det specifika ämnet som det berör, medan en allmän grund berör föreningslära på en bredare front.

Det här är en praktisk utbildning med övningar i bokföring, bokslut och konteringsövningar. Utbildningen inleds med grundläggande teori i bokföring. Bokföringen skall ge information om hur föreningens ekonomi förändras utifrån den verksamhet som bedrivs och styrelsens skötsel av föreningen och dess pengar.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig i första hand till styrelsemedlemmar, kassörer och revisorer inom idrotten.

Mål och syfte

Deltagarna ska efter utbildningen ha fått grundläggande kunskaper i bokföring, bokslut och kontering.

•    Bokföringens grunder
•    Kontoplan – hur man väljer konton
•    Kontoavstämning
•    Bokslut