Akut omhändertagande

Utbildningen är inställd

Att stå handlingskraftig vid ett akut skadetillfälle kan ha stora effekter för återgång till aktivitet för den skadade. Med rätt kunskap kan man begränsa blödning, förebygga och lindra smärta samt ge förutsättningar för vidare behandling och läkning av skadan. Utbildningen belyser sportspecifika akuta idrottsskador som t.ex. fot, knä och huvudskada. Utrustning som förbandsväska samt god teknik i kompressionsbehandling är verktyg som ledare kan ha nytta av när olyckan är framme. Utbildningen kan ses som ett komplement eller inkörsport till vår längre utbildning ”Basal Idrottsmedicin”

- Hjärnskakning, svår eller lindrig?
- Stoppa blödningen i tid!
- Ännu en stukad vrist!
- Vanliga sårskador!
- Det här ska finnas i förbandsväskan!

Tränare

Omfattning
3 utbildningstimmar.

Utbildningsansvarig
Johanna Ingvaldson
johanna.ingvaldson@rfsisu.se

Kallelse
Skickas via e-post, glöm ej uppge korrekt e-postadress vid anmälan. Kallelse skickas efter anmälningstidens slut.

• 2020-11-12
    • 2020-12-03 18:00 - 21:00
  • Gröna rummet, Idrottens Hus, M Stenbocksgatan 10, Helsingborg
  • Magnus Häggbom, Mikael Ekdahl
  • Gratis för idrottsföreningar med säte inom ”Familjen Helsingborg”, som innefattar kommunerna Bjuv, Åstorp, Perstorp, Örkelljunga, Ängelholm, Höganäs, Klippan, Svalöv, Helsingborg, Landskrona och Båstad.

• 2020-11-12
    • 2020-12-03 18:00 - 21:00
  • Gröna rummet, Idrottens Hus, M Stenbocksgatan 10, Helsingborg
  • Magnus Häggbom, Mikael Ekdahl

RF-SISU Skåne är Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna regionalt. Vi har två uppdrag, idrott och folkbildning.