Webbanmälan

Att starta ett integrationsarbete i förening - Inspirationsföreläsning *DIGITAL*

Hur kan man som förening arbeta för att inkludera en ny målgrupp i sin förening? Denna inspirationsföreläsning riktar sig till föreningen som önskar att växa, utvecklas och bli starkare genom att inkludera flera. Tillsammans är vi en stark idrottsrörelse.  

Ni kommer att få lyssna till medarbetare på RF- SISU Stockholm som berättar om hur ett stöd till föreningar som önskar att bjuda in nya målgrupper till sin förening kan se ut. Avslutningsvis får ni ta del av ett exempel från föreningslivet av Norrtulls SK som under tre år jobbat med att inkludera fler i föreningen, från en målgrupp som tidigare inte har erfarenhet av svenskt föreningsliv. 

Johan Brodin och Mia Sjöström från Norrtulls SK kommer att berätta om föreningens integrationsarbetet, vad som är bra att tänka på, vilka utmaningar de stött på, vilka effekter som detta har gett föreningen samt vilka förutsättningar och erfarenheter som de bär med sig tre år senare. Det finns även möjlighet att ställa frågor efter föreläsningen. Föreläsningen sker digitalt. 

Läs gärna mer om deras arbete här: https://mitti.se/nyheter/hjaltar/intresse-integrationsidrott-norrmalm/?omrade=vasastan&fbclid=IwAR1jXIHY4PPPNpNiiO1e4SLar_X46J1dqeIjuunuj5wm7qDHuYBCMRT2_Qs


Som en del i Idrottens strategi 2025 finns utvecklingsresan en "Inkluderande idrott för alla".

Målbilden är att 2025 känner sig pojkar och flickor, män och kvinnor och i olika åldrar och med olika förutsättningar och bakgrund välkomna till idrottsföreningen. Föreningens verksamhet ger människor med olika förmåga möjlighet att vara med. Träningen utvecklas efter individens kapacitet vilket utvecklar rörelseförståelse. 

År 2025 speglar medlemmar i idrottsrörelsen befolkningen i Sverige. Möjligheten att träna, tävla och engagera sig i en förening är inte beroende av individens ekonomiska förutsättningar eller var man bor.

Information
Föreläsningen sker digitalt.
Mail med information samt inloggningsuppgifter kommer några dagar före kursstart, så var noga med att skriva din mailadress korrekt!

Avbokningsregler
Kursen är kostnadsfri, men deltagarantalet är begränsat. Avanmälan sker till: gabriella.prockl@rfsisu.se

Frågor
Vid frågor kontakta gabriella.prockl@rfsisu.se

Varmt välkommen med din anmälan!

Information

      • 2020-10-05 18:00 - 20:00
    • Digitalt
    • Johan Brodin, Mia Sjöström
    • 9 av 50

Information

      • 2020-10-05 18:00 - 20:00
    • Digitalt
    • Johan Brodin, Mia Sjöström
  • 9 av 50

RF-SISU är Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna regionalt. Vi har två uppdrag, idrott och folkbildning. 
SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund. Vi erbjuder folkbildning i idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.