Webbanmälan

Malmö idrottsakademis digitala frukostsamtal - Johan Norberg och Peter Mattsson

Har staten ett intresse av elitidrott, eller handlar idrottsstödet enbart om att främja breddidrott, folkhälsa och att skapa meningsfull fritid för unga? 

För bara ett halvårsedan hade Johan Norberg hävdat att staten nästan enbart har en breddidrotts-politik i Sverige, men efter Corona så stämmer inte det längre.
Krispaketen som just nu hanteras i riksdagen är unika i en svensk kontext eftersom de bl a handlar om att kompensera elitidrotten för uteblivna kommersiella intäkter. Är det en statlig uppgift att inkomstkompensera elitidrotten, om Ja, hur ska den i så fall utformas?
Om vi bortser från Coronastödet, hur är dagens stöd utformat och hur fördelas den till elitidrotten? Finns det idag en uttalad ”elitidrottspolitik” i Sverige.

Johan Norberg är professor i idrottsvetenskap vid Malmö Universitet Peter Mattsson är idrottschef på Riksidrottsförbundet. 

Malmö idrottsakademi bjuder tillsammans med RF SISU Skåne och Malmö universitet in till fyra spännande frukostsamtal i november där vi diskuterar spännande utvecklingsfrågor inom svensk elitidrott. Samtalen sänds digitalt och kommer att vägledas av Malmö idrottsakademis verksamhetschef, Niklas Harris.

Efter att anmälningstiden gått ut kommer du få en kallelse med länk till utbildningen via mail. 

Vid frågor kring anmälan:
Emma Jonnergård
emma.jonnergard@rfsisu.se
010-476 57 15

Information

    • 2020-11-04
      • 2020-11-05 09:00 - 10:00
    • Digitalt

Information

    • 2020-11-04
      • 2020-11-05 09:00 - 10:00
    • Digitalt
    • Träffen är kostnadsfri

RF-SISU Skåne är Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna regionalt. Vi har två uppdrag, idrott och folkbildning. 
SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund. Vi erbjuder folkbildning i idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.