Barngymnastik - variera och utmana

Denna kurs tar barn- och ungdomsgymnastiken till en ny nivå, allt för att du ska kunna leda roliga och utmanande träningar med stor variation. Den här kursen är en guldgruva för dig som leder aktiva från sju år och uppåt. Med cirkus tränas lekfullhet och kreativitet; gymnastiken och cirkusen delar det glädjefyllda förhållandet till den egna kroppens rörelser genom exempelvis jonglering och parakrobatik. För trampett och satsbräda får du grunderna till och med grupperad frivolt inklusive passningsteknik. På matta; handvolt, flickis och rondat inklusive förövningar och pass. Styrketräningen utgår från ett lustfyllt sätt med alltifrån gummiband och cirkelträning till hinderbanor inspirerade av till exempel ninja warrior där de aktiva får möjlighet att utmanas extra mycket. Dans för både uppvärmning, uppvisning och träning; med koreografi och effekter som hjälper de aktiva att träna koordination och eget uttryck – men också musikanalys för att kunna använda musik i träningen genom att anpassa tempo, tema och karaktär. Hopprep; med enkelrep, långrep och dubbelrep. Yoga för både glädje och ro, främjar koncentration och avslappning.

I denna kurs utvecklar du ditt ledarskap för målgruppen; med praktiska tips för hur du möter och skapar trygghet hos de äldre barnen/ungdomarna. Kursen inleds med självstudier, där du som deltagare förbereder dig inför kurstillfället och med det digitala materialet har du alltid den fullspäckade övningsbanken tillgänglig.

Länk till kursplan

Omfattning och material
Kursens längd är 20 lektioner á 45 minuter varav 4 lektioner genomförs som självstudier inför kurstillfället som sedan genomförs under två dagar. Deltagarmaterialet och självstudierna finns digitalt.

Förkunskapskrav
Deltagaren har behörighet att genomföra denna kurs från det år den fyller 15. Deltagaren ska, utöver kursens självstudier, ha genomfört Intro Svensk Gymnastik samt Gymnastikens baskurs - träning och tävling.

• 2021-10-10
    • 2021-10-23 09:00 - 2021-10-24 17:00
  • Matilda Boudin
  • Ingår ej. Kontakta kansliet för tips på boende och/eller hjälp med bokning.
  • Lunch och frukt ingår. OBS! Glöm ej att ange eventuella allergier vid anmälan.
  • 2800 SEK
  • Kostnadsbeskrivning: 2800 kr för medlemmar i Gymnastikförbundet. 3600 kr för icke medlemmar. I kursavgiften ingår material, kaffe/the, frukt och lunch. Reseersättning utgår för resor över 5 mil enkel väg, hela resvägen minus 200 kr. Samåkning är ett krav. Gäller endast deltagare från region Norr.
  • Kursanmälan är bindande. Återbud görs per e-post eller telefon senast 14 dagar innan kursstart. Hela kursavgiften debiteras om deltagare uteblir utan kontakt med förbundet, 75 % vid återbud efter sista återbudsdag, 25 % vid uppvisande av läkarintyg.
  • Deltagaren har behörighet att genomföra denna kurs från det år den fyller 15. Deltagaren ska, utöver kursens självstudier, ha genomfört Intro Svensk gymnastik.

• 2021-10-10
    • 2021-10-23 09:00 - 2021-10-24 17:00
  • Matilda Boudin
  • Ingår ej. Kontakta kansliet för tips på boende och/eller hjälp med bokning.
  • 2800 SEK