Kvinnlig Artistisk Gymnastik steg 1

Välkommen till utbildningen Kvinnlig Artistisk Gymnastik steg 1!

I denna utbildning kompletteras diskussioner kring ledarskap, biomekanik, fysisk preparation och grundträning med praktik på de olika redskapen. För matta ingår metodik och teknik till och med frivolt, salto, handvolt och flickflack. För barr ingår övningar till och med stalder samt jättesväng. För bom ingår gymnastiska och akrobatiska övningar inklusive handstående – brytningar. För hopp ingår övningar till och med förövningar till tsukahara och yurchenko. Utbildningen ger behörighet för stegserierna Trean till Fyran.

Kurslängd: 2,5 dagar

Förkunskapskrav: Deltagaren har behörighet att genomföra denna kurs från det år den fyller 16. För att bli antagen till kursen ska deltagaren ha genomfört och registrerat sig på kursen Intro Svensk Gymnastik. Det är en digital distanskurs som tar ca två timmar att genomföra. Kursen innehåller information som alla ledare inom Svensk Gymnastik ska känna till, bland annat om Gymnastikförbundets utvecklingsmodell, ledarskap och uppförandekod. Genom att genomföra Intro Svensk Gymnastik säkerställer du att du har rätt kunskaper för att delta på Kvinnlig Artistisk Gymnastik steg 1. Här hittar du Intro Svensk Gymnastik.

Därutöver: Gymnastikens baskurs - träning och tävling, Åldersanpassad träning för barn och unga eller för vuxna, Kvinnlig artistisk gymnastik Basic + därefter minst 30 timmars praktik i hallen under minst tre månader, Gymnastikens ledarskap samt Styrka, rörlighet och fysiologi

Läs mer om Gymnastikförbundets utbildningar i kvinnlig artistisk gymnastik på gymnastik.se, klicka här.

• 2021-09-26
    • 2021-10-15 18:00 - 2021-10-17 15:00
  • Gymnastikens Hus, Umeå
  • Jessica Fritz
  • Ingår ej. Kontakta kansliet för tips på boende och/eller hjälp med bokning.
  • Lunch och frukt ingår. OBS! Glöm ej att ange eventuella allergier vid anmälan.
  • 2800 SEK
  • 2800 kr för medlemmar i Gymnastikförbundet. 3700kr för icke medlemmar. I kursavgiften ingår material, frukt och lunch. Reseersättning utgår för resor över 5 mil enkel väg, hela resvägen minus 200 kr. Samåkning är ett krav. Gäller endast deltagare från region Norr.
  • Kursanmälan är bindande. Återbud görs per e-post eller telefon senast 14 dagar innan kursstart. Hela kursavgiften debiteras om deltagare uteblir utan kontakt med förbundet, 75 % vid återbud efter sista återbudsdag, 25 % vid uppvisande av läkarintyg.
  • Intro Svensk Gymnastik, Kvinnlig artistisk gymnastik Basic + därefter minst 30 timmars praktik i hallen under minst tre månader, Gymnastikens ledarskap samt Styrka, rörlighet och fysiologi

• 2021-09-26
    • 2021-10-15 18:00 - 2021-10-17 15:00
  • Gymnastikens Hus, Umeå
  • Jessica Fritz
  • Ingår ej. Kontakta kansliet för tips på boende och/eller hjälp med bokning.
  • 2800 SEK