Bli vän med media!

Hur förpackar ni era stories för att nå fram? Hur vet man vad media faktiskt är intresserade av och hur förbereder ni er om media kontaktar er för att ställa frågor eller vill komma och göra ett reportage? Under utbildningen kommer ni att få tips och verktyg om hur ni kan tänka genom vilka frågor som ska ställa och var väl förberedda. Vi kommer att göra praktiska övningar för att känna på hur man bäst får ut sitt budskap genom media. En utbildning inom "Utveckla er kommunikation 2021", ett samarbete med RF-SISU Halland.

Verktyg för att synas i press, radio och tv.

Media är intresserad av idrott. De vill gärna berätta om vad som händer inom elitidrotten. Men de är även intresserade av barn- ungdoms och breddidrotten genom fina berättelser från verksamheten. De vill göra porträtt av ledare och aktiva eller reportage ”hemma hos” halländsk idrott. De är också intresserade av att skriva om olika utmaningar föreningar kan ställas in för.

Hur förpackar ni era stories för att nå fram?

På utbildningen kommer ni att få tips och verktyg om hur ni kan tänka genom vilka frågor som ska ställa och var väl förberedda. Vi kommer att göra praktiska övningar för att känna på hur man bäst får ut sitt budskap genom media.

Utbildare är Hanna Sjöberg som är kommunikatör och idrottskonsulent på RF-SISU Halland. Hanna har arbetat i 20 år som journalist på en rad olika lokal -och regional tidningar runt om i landet.

Kombinera gärna denna utbildning med en föreningsutvecklingsprocess. Ta kontakt med föreningens Idrottskonsulent för att skapa en plan för föreningen.

Utbildningen ges digitalt via Microsoft Teams. Möteslänk skickas ut till de anmälda inför utbildningsdatumet.

• 2021-05-10
    • 2021-05-10 18:00 - 20:30