HBTQ inom idrotten - och vikten av ledarskapet (digitalt)

En kväll där vi inleder med en föreläsning och följer upp det med ett panelsamtal.

Föreläsarna Linus Berg och Christoffer Smitz  kommer berätta utifrån egna erfarenheter homosexuella idrottare i en könstypisk miljö samt vilka svårigheter de har stött på.

Sedan 2017 jobbar Linus med HBTQ-certifiering och inkluderingsarbete genom Samkrafter. Christoffer är socionom till yrket och har tidigare också haft i uppdrag att arbeta med HBTQ-certifiering och inkluderingsarbete genom RFSL.

De har båda varit aktiva och tränat både pojk- och seniorlag i fotboll, sistnämnda i en av Sveriges största HBTQ-idrottsföreningar Stockholm Snipers. Deras ambition är att vara ett redskap och stöd i verksamhetsarbete med HBTQ- och jämlikhetsfrågor.

Panelsamtalet kommer reflektera över föreläsningen och vi diskuterar hur tränare och ledare kan jobba för att inkludera alla i idrotten. Utöver Linus och Christoffer kommer panelen bestå av:

• Johanna Lagus - ishockeyspelare i AIK och forskningsbiträde på Linnéuniversitetet
  • Tobias Karlsson - före detta landslagskapten i handbollslandslaget, sportchef i HIF Karlskrona och regnbågskämpe

För mer information om föreläsningen, kontakta RF-SISU Småland, Anna Sundström, tel. 036-34 54 27, anna.sundstrom@rfsisu.se.

Varmt välkomna!

• 2021-05-09
    • 2021-05-11 18:00 - 19:45
  • Digitalt, länk mailas i kallelsen

• 2021-05-09
    • 2021-05-11 18:00 - 19:45
  • Digitalt, länk mailas i kallelsen

RF-SISU är Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna regionalt.

Vi har två uppdrag, idrott och folkbildning. SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund.

Vi erbjuder folkbildning i idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.