Webbanmälan

Antidopingkonferens för SF

Sveriges nya nationella antidopingorganisation bildades januari 2021. Antidoping Sverige prioriterar att stötta och fortbilda SF:s företrädare i antidopingarbetet. Därför bjuder vi in alla SF till en konferens där vi presenterar vad den nya ordningen innebär för SF och hur WADA:s världsantidopingkod 2021 förändrar en del saker. Som exempel kan nämnas den nya standarden för utbildning som gör att ISF måste agera vilket också omfattar SF och standarden för resultathantering som innebär nyheter kring hanteringen av dopingärenden. 

SF har en central roll i svensk antidopingarbete och stort ansvar vid internationellt tävlande där antidopingfrågan blir allt viktigare och det kräver att SF håller sig uppdaterade på vad som gäller. Via goda kontakter och samarbete mellan SF och Antidoping Sverige bör vi tillsammans kunna säkerställa att era elitidrottare och ledare har den kunskap som krävs för att göra rätt i antidopingfrågor. 

Konferensen riktar sig framför allt till de inom varje SF som ansvarar för antidopingfrågan. Eftersom konferensen sker digitalt via Teams så finns det utrymme för SF att anmäla flera deltagare. Även andra inom förbundet som hanterar dopingfrågan är därmed välkomna att anmäla sig till konferensen. 

Några punkter ur programmet
- Antidoping Sverige, ny NADO
- Nyheter i koden 2021
- Dopingärenden                                                                   
- Dopingkontrollverksamheten
- Utredningsarbete i utveckling

Kontakt
Peder Mathiasson
peder.mathiasson@antidoping.se

                                                                                                                                           

Information

      • 2021-11-11 09:30 - 16:30
    • Digitalt via Teams

Information

      • 2021-11-11 09:30 - 16:30
    • Digitalt via Teams

SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund. Vi utbildar och utvecklar idrottsrörelsen. Och vi erbjuder folkbildning i idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.