Ridledarkursen 2022

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som vill gå en ledarutbildning med inriktning på att kunna leda lektioner på basnivå i hästkunskap, ridning och ridlära. Du bör också ha uppnått personlig färdighet i ridning och teoretiska kunskaper i ridning och hästkunskap som motsvarar godkänt prov för Bronsmärke, dvs LB dressyr och 0,90/Lätt D-hoppning.

Syfte

Ridledarkursen ska ge dig en insikt i ridläraryrket och du får en chans att testa på vad det innebär att jobba som ridlärare. Kraven för att få gå Ridledarutbildningen är att du under året fyller 18 år och har gått Basutbildningen. (Har du även gått ULK steg 1-3 så är det meriterande). Du skall också ha ridit upp godkänt ridprov där hoppning ingår. Till sist, du ska vara medlem i en förening ansluten till Svenska Ridsportförbundet och du ska ha föreningens rekommendation.

Datum och plats

Del 1:
19-23 juni, Sigtunabygdens Ryttarförening, Sigtuna

Del 2:
1-14 augusti, Bålsta Ridskola, Katrinedalsgård, Bålsta

Kursledare: Janina Bengtsson

Innehåll

I utbildningen ingår Dressyr, Hoppning, Instruktörskunskap med Ridlära, Instruktörstjänst samt Häst- och stallvård. Tonvikten är lagd på instruktörstjänst/-kunskap dvs lektioner och lektionsföring, grundläggande pedagogik och lektionsplanering. Inför Ridledarutbildningen bör du vara i god kondition och igång med din ridning, både dressyr och hoppning. Under kursen kommer du att rida flera pass per dag vilket innebär att du har stora möjligheter att förkovra din ridning i det system som du utbildas i.

Kurshäst

Del 1: Under del ett rider ni på Sigtunabygdens Ryttarförenings skolhästar.
Del 2: Egen häst alt maxad D-ponny skall tas med. Denna ska ha uppnått minst 6 års ålder samt ha en utbildningsståndpunkt motsvarande tävlingsmässigt LB dressyr och 0,90/lätt D-hoppning. Ansvar för tillgång till reservhäst under kurstiden ligger gemensamt på kursdeltagaren och föreningen. Den häst du tar med skall vara van att ridas i grupp och kunna vara med på dressyr, hoppning och uteritter.

Kursavgift

19.000 kr/deltagare. I kurskostnaden ingår helpension för ryttare (dubbelrum) och uppstallning för en häst (eget foder medtages). Ytterligare häst 2.000 kr.
Kurslitteratur grundpaket ingår. Boken ”Hästhållning i praktiken” skall medtagas till kursen. Rekommenderad fördjupningslitteratur är ”Ridhandboken del 1”, ”Ridlära” (Bo Tibblin) och ”Att leda barn och unga i ridsporten” (SISU förlag).

Anmälan

Anmälan är efter anmälningstidens utgång bindande. Ansökan Görs på TVÅ ställen – dels i utbildningsmodulen på www.ridsport.se/uppland dels via ansökningsblankett som finns på både anmälningssidan och på ridsport.se/uppland . Ansökan skall vara distriktet tillhanda SENAST 20 mars. Ansökningsblanketten (tillsammans med bilagor) skickas antingen till johanna.blom@ridsport.se eller till Upplands Ridsportförbund, Möllersvärdsgatan 12, 754 50 Uppsala.

I ansökan ska åtföljas av:

-         en kortfattad beskrivning av den sökande

-          protokollsutdrag från föreningens styrelsen som stärker ansökan

-          senaste skolbetygen

-          intyg från ridlärare som styrker den sökandes ridkunskaper.

Obs! Om du vill gå kursen i annat distrikt än ditt hemmadistrikt skall ansökan gå via ditt hemmadistrikt, som skickar din ansökan vidare.

Missa inte möjligheten att söka 8.000 kr i bidrag genom Projektstöd hos Svenska Ridsportförbundet.

Kontakt

Har du frågor? Kontakta konsulent Upplands Ridsportförbund, Johanna Blom 018-444 04 60 eller johanna.blom@ridsport.se

Varmt välkommen med din anmälan!

• 2022-04-15
    • 2022-06-19 00:00 - 2022-08-14 00:00
  • Sigtuna och Bålsta
  • Janina Bengtsson
  • Inget boende under del 1. Del 2: Helpension i delat dubbelrum.
  • 19000 SEK
  • Avgiften faktureras, och inkluderar ridprov, boende, uppstallning och viss kurslitteratur mm.
  • Anmälan är bindande från 1 april.
  • Medlem i en förening ansluten till SvRF, Ska fylla minst 18 år, Genomgått basledarutbildningen (ULK 1-3 är meriterande), Godkänt Ridprov ink. hoppning.

• 2022-04-15
    • 2022-06-19 00:00 - 2022-08-14 00:00
  • Sigtuna och Bålsta
  • Janina Bengtsson
  • Inget boende under del 1. Del 2: Helpension i delat dubbelrum.
  • 19000 SEK
  • Anmälan är bindande från 1 april.