Idrottsskador - Knäkontroll, Skadeförebyggande systematisk träning, Falun

Hur kan vi träna för att i så stor utsträckning som möjligt undvika skador?

Syftet med utbildningen är att ge en inblick i hur strukturerad träning kan minska antalet knäskador och även andra typer av idrottsskador.

Mål
Deltagarna ska kunna utföra, samt instruera i skadeförebyggande träning. De ska också kunna anpassa övningar efter de aktivas ålder och färdighet. Dessutom öka förståelsen för sambanden mellan koordination, styrka, rörlighet och skadebenägenhet.

Tränare och ledare på barn- och ungdomsnivå.

- Teori om skador och skadeindelning
- Faktorer som orsakar skador, vilka kan påverkas?
- Praktiska övningar

Kom ihåg att
klä dig i oömma/träningskläder eftersom praktiska pass ingår.
kvällsfika ingår i kostnaden och att du vid anmälan anger om du önskar specialkost.

Följande bok ingår i kursavgiften Knäkontroll

Om du vid anmälan inte får någon bekräftelse, vänligen meddela kerstin.fryksen@rfsisu.se

De uppgifter som lämnas vid anmälan förvaras enligt plan för personuppgifter.

Din e-postadress kan komma att användas för liknande erbjudanden.

• 2022-10-12
    • 2022-10-19 18:00 - 21:00
  • Falun
  • Ulrika Gerbino
  • 800 SEK
  • Vi subventionerar kostnaden med 100% via Projektstöd IF. Ersättning utbetalas automatiskt till föreningen efter genomförd utbildning. Efter att utbetalning gjorts ska föreningen göra en återrapport som görs via idrottsmedelsapplikationen i IdrottOnline.
  • Anmälan är bindande. Vid återbud efter sista anmälningsdag faktureras hela kostnaden.

• 2022-10-12
    • 2022-10-19 18:00 - 21:00