Styrketräning med fria vikter för idrottande ungdomar, Borlänge

Teori och praktikpass varvas!

Praktikpass där vi tittar på hur styrketräning med fria vikter kan introduceras och läras ut till idrottande ungdomar/nybörjare. Metoderna som presenteras syftar till att träningen ska vara säker och effektiv, enkel- och tydlighet är viktiga nyckelord för arbetssättet som kommer att presenteras.

Praktiken varvas med teori i syfte till varför valen av styrkeövningarna och doseringen ska bli tydlig.

Föreläsningen är kostnadsfri.

Målgrupp
Föreläsningen vänder sig främst till tränare/ledare men även intresserade föräldrar och idrottande ungdomar är välkomna i mån av plats.

Föreläsare/
Mats Olsson, elitidrottstränare friidrott och verksamhetschef Dala Sports Academy Elit

Mats har en bakgrund som kulstötare och har sedan 2011, efter sina studier vid Högskolan Dalarna, arbetat professionellt som tränare och utbildare inom styrketräning. Mats har som tränare valt att inrikta sig på friidrottens kastgrenar samt styrketräning för idrottare generellt. Han arbetar i dagsläget vid Dala Sports Academy Elit.

Kom träningsklädd efter praktiska pass ingår.

Om du vid anmälan inte får någon bekräftelse, eller har andra frågor/funderingar, vänligen meddela kerstin.fryksen@rfsisu.se

• 2022-09-29
    • 2022-10-05 18:00 - 20:15