Webbanmälan

Webbsändning: Träning genom puberteten - från tjej till kvinna

Vi erbjuder dig som inte har möjlighet att vara på plats i Falun att lyssna på föreläsningen Träning genom puberteten via webbsändning. Du som anmäler dig till detta kommer att dagen innan föreläsningen få ett meddelande via e-post med instruktioner och inloggningsuppgifter. Viktigt att du vid anmälan anger en fungerande e-post- adress.

Kvällens föreläsare Alice Andersson läser Idrottsvetenskap på Högskolan i Halmstad och tävlar själv landsvägscykel på landslagsnivå. Hon började intressera sig för kvinnospecifik träning när hon började studera på Högskolan. Hon upptäckte att den mesta litteraturen grundade sig på studier på män. Hon valde att själv leta reda på fler studier om kvinnor, sammanställa uppgifterna för fler att ta del av.

På senare år har frågan om den kvinnliga fysiologin och träning lyfts mer och mer, med studier som undersöker inte bara menscykelns påverkan på prestationsförmågan, utan också vilken effekt preventivmedel ger på träningen.

- Men hur tillämpar men dessa upptäckter i praktiken?
- Och hur kan man som ung tjej hantera idrottens och omvärldens oförenliga krav på en växande kropp och fortfarande tycka att det är kul att idrotta?

Detta kommer Alice Andersson att prata om under föreläsningen.

Om du vid anmälan inte får någon bekräftelse, vänligen meddela kerstin.fryksen@dalaidrotten.se

Information

  • 2019-05-16
    • 2019-05-23 18:00 - 20:00

Information

  • 2019-05-16
    • 2019-05-23 18:00 - 20:00

Den här utbildningen genomförs av SISU Idrottsutbildarna, idrottens studieförbund.

Tillsammans med Riksidrottsförbundet och distriktsidrottsförbunden utbildar och utvecklar vi Idrottsrörelsen.

Idrott gör Sverige starkare!