Förbundsdomarutbildning - 2019

Förbundsdomarutbildning

Genomförs under 2019 i november månad. Även uppsamlingsmöjlighet för de som tidigare skrivit provet och inte blivit godkända. Kursen är till för rutinerade domare med gedigna kunskaper om friidrottens tävlingsregler.

Tid

Lör-sön den 16-17/11 inklusive lördag kväll. Samling kl 09.30 på lördag, kaffe tillgängligt från kl 09.00. Kursen avslutas på söndag kl 15.30. Boka biljetter så att ni kan vara med på hela kusen.

Scandic Kungens Kurva,
Ekgårdsvägen 2, 141 75 Kungens Kurva

Regelprov
Du förutsätts kunna reglerna när du kommer till kursen.

Regelboken är den fasta grund som varje domare måste stå på för att kunna utföra sin uppgift. Därför kommer ett skriftligt prov att genomföras under helgen.

Provet består av två delar, en del där du får använda regelboken och en större del utan den. De delar i regelboken som du måste läsa på för att klara provet är kapitel D, kapitel E-O del 1-4, kapitel Q del 1-4 samt kapitel R del 1-2.

Du kommer att välja att skriva antingen det "allmänna provet" - där frågorna berör samtliga grengrupper – eller ett "grengruppsprov", där de specifika grenregelfrågorna är hämtade från endast en av de tre grengrupperna löpning, hopp eller kast.

För att bli legitimerad förbundsdomare måste du få godkänt på det skriftliga provet, och vill du i framtiden vara aktuell för att bli ITO, Internationell Technical Official, behöver du vara godkänd som allmän förbundsdomare.

Kursmaterial
2018 års upplaga av regelboken används tillsammans med kompletteringarna som finns på www.friidrott.se Ta med boken till kursen.
Antalet deltagare är begränsat till högst 36. Vid fler anmälda kommer ett urval att göras med prioritet på behoven hos SM- och GP-arrangörer 2020 och 2021.

Kallelse
Kallelse, program, deltagarförteckning skickas till deltagarna efter anmälningstidens slut.

• 2019-11-08
    • 2019-11-16 00:00 - 2019-11-17 00:00
  • Göran Kero, Anna Palmerius, Kjell Ahnstedt, Claes Jurstrand, Mats Svensson, Lars Danielsson, Lennart Julin, Pär Holm
  • Boende på Scandic Kungens Kurva i Stockholm. Del i dubbelrum ingår. Enkelrum mot extra avgift.
  • I priset ingår fika och lunch båda dagarna samt middag lördag kväll.
  • I grundpriset 3000kr ingår boende i dubbelrum lördag till söndag samt resa till och från kursen med billigaste färdsätt. (Jämför priserna mellan tåg, lågprisflyg och bil.) Taxi/lokalresor på hem- eller kursort ersätts ej. Vi uppmanar alla resenärer att beställa biljetter så fort kallelsen kommit ut för att erhålla lägsta pris. Utan boende minskar kostnaden med 300kr, vid önskemål om enkelrum ökar kostnaden med 350kr. Behövs boende fre-lör tillkommer ytterligare kostnad 400 kr (dubbelrum) eller 700 kr (enkelrum). Föreningarna kommer att få tillbaka 700kr per godkänd deltagare från Idrottslyftet.
  • Regelkunskaper motsv distriktsdomare. Regelprov anordnas.

• 2019-11-08
    • 2019-11-16 00:00 - 2019-11-17 00:00
  • I priset ingår fika och lunch båda dagarna samt middag lördag kväll.
  • Regelkunskaper motsv distriktsdomare. Regelprov anordnas.