Svensk Alpin Tränarutbildning - SATU I Arvidsjaur

Svensk alpin tränarutbildning - SATU I är från och med i år omstrukturerad med innehåll från Utvecklingstrappan. Samtliga SATU, med undantag från Unga Ledare, är det endast en fysisk träff. Träffen finns på en skidort där det också finns gymnastiksal. SATU I har en åldersgräns på 18 år.

Kursen inleds under hösten med webutbildning individuellt och håller på under ett år med praktik i kursdeltagarens verksamma klubb. När vi träffas har vi gemensam praktik både på barmark inomhus och på skidor.

I kursavgiften ingår också lunch och middag då kursdagarna är mellan 08:00-20:00.

Vill man bo tillsammans med andra kursdeltagare anmäler man sitt boende med frukost i samband med kursanmälan och betalar det själv på kursorten, detta är utöver kursavgiften. Ankomst till boendet är kvällen före kursträffen. Önskar man annat boende bokar man och betalar det själv.

Liftkort ingår ej i kursavgiften och det anmäler man om behov finns, i samband med kursanmälan.

KURSPLAN 2019

SVENSK ALPIN TRÄNARUTBILDNING I

Beskrivning:

SATU Iär på grundläggande nivå och syftar till att skapa en grundläggande förståelse för miljön kring den aktive samt de faktorer som är relevanta för hälsa, rörelseglädje och prestation inom alpin skidåkning. Samt att ge tränaren verktyg till att hjälpa den aktiva att utvecklas utifrån hens egna förutsättningar och mål. SATU I befinner sig i huvuddelen i trädkronan och bladverket för att öka förmågan att skapa förutsättningar genom övningar och rörelseuppgifter för utförsåkarnas utveckling.

Förkunskaper: Inga förkunskaper behövs.

Kurs:

• ·         Nätbaserade utbildningen                               2 dagar
  • ·         Praktisk utbildning                                          3 dagar
  • ·         Praktik i klubbverksamhet                            1 år

-          Idrottens värdegrund

-          Idrottens ledarskap

-          Idrottens träningslära

-          Utförsåkningens teknik och metodik

Kursens progression

Nätbaserad utbildning: Kursen startar med teoretisk utbildning på hemsidan bestående av videor, inläsningsmaterial och en teoretisk examination.

Praktisk utbildning: Består av praktisk applicering och aktivt deltagande av teoretisk kunskap från utvecklingsdokumentet och egna erfarenheter. För att visa på en träningsprogression på snö och barmark anpassad utifrån den enskilda individens mognad, kompetens och mål.

Praktik i klubbverksamhet: Tillämpning, utvärdering och optimering av den egna klubbverksamheten utifrån kunskaper erhållen från utbildningen. Analys och rapportering av åtgärdernas effekt, effektivitet och påverkan på den lokala talangutvecklingsmiljön

Kursmaterial: www.alpineski.se

• 2019-11-07
    • 2019-12-06 08:00 - 2019-12-08 16:00
  • Arvidsjaur
  • Anna-Karin Jejlid + SSF Utbildare
  • Sker i flerbäddslägenhet tillsammans med andra kursdeltagare. Om annan typ av boende önskas bokar man det själv. Boendet betalas utöver kursavgiften.
  • Lunch och middag ingår i kursavgiften. Meddela eventuella allergier.
  • I kursavgiften ingår också lunch och middag. Liftkort och boende ingår ej.
  • Avbokning senare än två veckor före den fysiska träffen faktureras 1500 kronor pga gällande avbokningsregler.
  • Inga förkunskaper krävs
  • 28 av 28

• 2019-11-07
    • 2019-12-06 08:00 - 2019-12-08 16:00
  • Arvidsjaur
  • Anna-Karin Jejlid + SSF Utbildare
  • Lunch och middag ingår i kursavgiften. Meddela eventuella allergier.
  • I kursavgiften ingår också lunch och middag. Liftkort och boende ingår ej.
  • Inga förkunskaper krävs
  • 28 av 28
Ett arrangemang av SISU Idrottsutbildarna, idrottens eget studieförbund. Vi jobbar med bildning och utbildning inom idrotten, och stimulerar till människors lärande.

Vi består av tre delar: studieförbundet SISU Idrottsutbildarna, förlaget SISU Idrottsböcker och Bosön Idrottsfolkhögskola. Tillsammans och var för sig driver vi på och stöder utveckling inom idrotten.