Höstsamlingens tränarträff

Välkommen till landslagets tränarträff som inleder landslagsåret 2020. Träffen sker på Scandic Skogshöjd i Södertälje och är öppen för alla intresserade.
Utöver tränarträffen så har orienteringslandslaget sitt uppstartsläger här samtidigt som SOFT har både ordförandeträff och diverse utbildningar.

Preliminärt program (slutligt program skickas i samband med kallelsen för anmälda deltagare):

18.00 Middag, incheckning
19.00 ”Fredagsfysmys” (Två föreläsningar där vi får inblick i två andra konditionsidrotter följt av paneldiskussioner och reflektioner)
- Föreläsning med Per Skoog som är tränare till bland annat Andreas Kramer (EM-silver medaljör och svensk rekordhållare på 800 m). Per har också senaste åren haft friidrottsinspirerad träning 2 ggr i veckan för landslagsorienterarna i Göteborg.
- Föreläsning med Mattias Reck som är tidigare förbundskapten inom cykel och cykeltränare för proffsstallet Trek-Segafredo. Mattias är också en ofta anlitad föreläsare samt gäst på poddar om fysiologi och nutrition.
-Paneldiskussion ledd av landslagets fysiologiskt ansvariga Filip Larsen där vi tillsammans reflekterar över vad vi inom orienteringen har att lära från friidrott och cykel samt har chansen att ställa frågor etc.

08.30 ”OL-teknisk förmiddag” (fm fika under förmiddagen)
  • Thierry Gueorgiou berättar om hur vi jobbar med analys av orienteringslopp i landslaget.
  • Peter Öberg pratar kring och visar hur man kan jobba med feedback  på orienteringsteknik bland annat med hjälp av filmning av löpare i skogen.
  • "Feedback och coachande samtal" med Anneli Östberg
  • Dessutom fördjupning av de orienteringstekniska delarna i utvecklingsplanen och chans att reflektera och lära av varandra inom det orienteringstekniska området.
12.00 Lunch
13.00 ”Fokus Knock out-sprint”
- Teoretisk genomgång om den nya disciplinen knock-out Sprint med Thierry Gueorgiou. Därefter möjlighet till egen träning.
17.00 Fika
17.30-18.15 Föreläsning  om Motivation och målsättning med Stefan Söderfjäll, en av de främsta på området och på att översätta forskning till begripligt och en flitigt anlitad föreläsare.
På denna föreläsning kommer Stefan att prata om vad motivation egentligen är för något och vad den har för betydelse för vårt välbefinnande och våra prestationer. Han kommer att förklara vad som väcker och utvecklar motivation och hur vi själva kan jobba med vår egen motivation till exempel genom att sätta mål.
18.15-19.00  Föreläsning med Tove Alexandersson om sina framgångsstrategier.
Under dessa föreläsning är vi ombytta till middag med prisutdelningar etc.
ca 19.00 Middag

08.30 ”Workshop ledarskap” med Stefan Söderfjäll  (fm fika under förmiddagen)
På denna workshop kommer Stefan att belysa ledarskapets roll för att främja motivation, goda prestationer och välbefinnande. Han kommer att beskriva olika beteenden som goda ledare uppvisar och hur dessa påverkar omgivningen. Workshopen kommer att innefatta såväl föreläsning som gruppdiskussioner
12.30 Lunch och avslut

• 2019-10-31
    • 2019-11-15 00:00 - 2019-11-17 00:00
  • Håkan Carlsson
  • Kostnaden inkluderar två nätters boende med del i dubbelrum, helpension , föreläsningar. Vid återbud debiteras kostnader som inte kan avbokas.

• 2019-10-31
    • 2019-11-15 00:00 - 2019-11-17 00:00