Föreningens ekonomi, budget och uppföljning

Idrottens Föreningslära - vägen till en framgångsrik idrottsförening

Vårt Tema för kvällen är  Föreningens ekonomi, budget och uppföljning

För att en förening ska bli framgångsrik krävs det att samtliga delar fungerar och att det finns kunskap om vad som krävs i ett föreningsarbete.

RF-SISU Västmanland och RF-SISU Sörmland har gemensamt tagit fram en serie utbildningar för dig som arbetar i föreningens styrelse. Syftet är att öka kunskapen för att kunna skapa de bästa av förutsättningarna för den idrottsliga verksamheten. Du väljer om du vill gå en eller flera av utbildningsserien.

Våra Teman

• Föreingslära grund
  • Verksamhetsplanering
  • Kassör
  • Ekonomi, budget och uppföljning
  • Valberedning

Tema Föreningens ekonomi, budget och uppföljning

Den här utbildningen vänder sig till hela styrelsen inte bara kassören. Det är en övergripande utbildning i föreningsekonomi och syftar till att öka kunskapen och förståelsen om ekonomin för hela styrelsen Det är viktigt att förstå ekonomins betydelse för att kunna uppnå det man vill med en förening.

En del av innehållet:
• föreningens ekonomi och koppling till verksamhetsplanen
• budget
• analys — resultat- och budgetuppföljning, nyckeltal
• skatteverket – IF som arbetsgivare och IF.s inkomstdeklaration.

Nästa steg blir

7 oktober         Tema Föreningslära grund