Förbundstävlingsledarutbildning FTLU i Stockholm 2021 - Digital

Detta är en utbildning för dig som skall vara ansvarig för en nationell utbildning i kategori 1–7. Utbildningen riktar sig till dig som kommer att vara ansvarig för hela arrangemanget av en tävling från början, dvs sanktionsansökan, till slutrapportering av tävlingen.

Anmälan

Vid rubriken Idrottsorganisation väljer du din förening inklusive den idrott du utövar. Prova olika alternativ om du inte får fram din förening som exempel IK Bolton alternativt Bolton etc. Den klubb du anger i din anmälan kommer att bli fakturerad för kursen. Skall något annat gälla ber vi dig kontakta vårt kansli.

Kallelse
Kallelse mejlas till alla deltagare ca 5 dagar innan kursstart.

Målsättning
Att vara ansvarig tävlingsledare i nationella tävlingar dvs från sanktionsansökan till slutrapportering av tävlingen.

- Tävlingsfunktionärer
- Tennisspelets regler
- Tillämpningar och spelarkoden
- Matchledarskap
- Förberedelser för tävling
- Lottningsförfarande
- Spelplanering
- Arrangörskap
- Sign-in

Krav/förkunskaper

- 20 år
- Godkänd grundläggande tävlingsledarutbildning
- Erfarenhet och praktik från tävlingar, ca 1 år mellan utbildningarna.

Viktigt att du läser igenom detta och förbereder dig innan kursen:

Regelkunskaperna kommer att testas under utbildningen.  Det är därför viktigt att du har med dig dessa kunskaper från grundkursen. Om du känner dig osäker kan det vara bra att du repeterar dessa innan.  Du har även instuderingsfrågor som som ligger till grund för förberedelserna inför kursen.

Du kommer att få göra ett slutprov på kursen. Detta prov skall vara godkänt och klart senast 4 veckor efter avslutad kurs. Instuderingsfrågorna och tävlingshandboken hittar du längst ner på sidan.

• 2021-04-11
    • 2021-04-17 09:30 - 16:30
    • 2021-04-18 09:30 - 16:30
  • Kungl. Tennishallen, kansliet
  • Bernd Priemer
  • Kurslitteratur ingår.
  • 1200 SEK
  • Gäller alla kurser som arrangeras av Tennis Stockholm och konferenser. Om avbokning sker senare än 1 vecka före kurstillfället debiteras hela kursavgiften om det ej kan styrkas med läkarintyg.
  • Grundläggande Tävlingsledarutbildning och praktik och erfarenhet

• 2021-04-11