Webbanmälan

Mötesplats SM-veckan - Vägen mot eliten och arbetslivet - att kombinera elitidrott och studier

Mötesplats SM-veckan är en arena för samtal om ämnen som aktuell forskning, idrott och besöksnäring. Seminarierna genomförs i samverkan mellan Riksidrottsförbundet, RF-SISU Halland, Halmstads kommun, Destination Halmstad, Högskolan i Halmstad och samarbetspartners för SM-veckan.  Vi är glada över att kunna genomföra Mötesplats trots att SM-veckan i Halmstad är inställd. 

Efter en kort introduktion till området och forskningen om dubbla karriärer i Europa, inleds en paneldiskussion med representanter från akademin och idrottsrörelsens olika nivåer. I ett moderatorlett samtal delar de sina erfarenheter samt lyfter de särskilda utmaningar elitidrottande studenter har och hur vi bäst främjar deras möjlighet att utvecklas mot världseliten parallellt med en universitetsutbildning.

Panelen består av Peter Mattsson (Idrottschef, Riksidrottsförbundet), Ulrika Sandmark (förbundskapten simning), Pernilla Eriksson (Idrottshögskolan, Umeå Universitet), Sofia Grönberg-Whitmore (SGF Elitmiljö Halmstad), Michaela Karlsson (fd. elitidrottande student i bordtennis vid Högskolan i Halmstad) Klara Lundquist (basketspelare och elitidrottsstipendiat) och Lukas Linnér (doktorand i dubbla karriärer, Högskolan i Halmstad).  

Vid frågor om anmälan, kontakta Åsa Agmyr, 070-341 40 03, asa.agmyr@rfsisu.se.
För att anmäla sig här via IdrottOnline krävs att du fyller i ditt personnummer. Vill du inte ange det, anmäl dig genom att maila till utbildning.halland@rfsisu.se (namn och organisation). 

Information

  • 2021-06-28
    • 2021-06-30 10:00 - 11:30
  • Digitalt via Youtube

Information

  • 2021-06-28
    • 2021-06-30 10:00 - 11:30
  • Digitalt via Youtube

RF-SISU är Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna regionalt. Vi har två uppdrag, idrott och folkbildning. 
SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund. Vi erbjuder folkbildning i idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.