Allmän tejpkurs, Vrigstad

Denna heldagskurs vänder sig till dig som är idrottare, idrottsledare eller vill ha lite tips och idéer på hur tejp kan användas för att underlätta rehabilitering, reducera smärta eller avlasta skadad vävnad. Kursens innehåll kommer att vara hur olika tejper kan användas i olika situationer, men också fördelar och nackdelar med tejpning. Dagen kommer att innehålla teoretiska, men främst praktiska moment så att ni lär er att applicera tejper med olika tekniker. Teoretiska moment kommer innehålla bl a hur tejper kan/bör användas inom idrotten. Kontraindikationer för att tejpa, risker med att använda olika tejper och tejpers olika funktion och effekter.
De praktiska momenten kommer att innebära att manuellt hantera olika typer av tejper och ni som deltagare får applicera tejp på varandra (kom därför gärna ombytta i idrottskläder) för att kunna  ha med er lite praktisk erfarenhet ut i era föreningar.

Kursledare:
Per Martinsson, legitimerad sjukgymnast sedan 2009. Han har sedan examen arbetat inom primär/öppenvård och driver numera egen mottagning. Per har erfarenhet inom amatör- och elitidrott, främst fotboll, volleyboll och handboll.

• 2022-10-30
    • 2022-11-12 09:30 - 16:30
  • Vrigstad, lokal meddelas i kallelsen
  • 700 SEK
  • I kursavgiften ingår fika, lunch och fika. Avgiften faktureras deltagarna efter kursen. Genom att söka bidrag från fritidsförvaltningen i din hemkommun, kan ev. del av avgiften fås tillbaka.
  • Alla återbud lämnas till SISU Idrottsutbildarna, 036-34 54 29 eller lena.moberg@rfsisu.se. Om återbud inte lämnas debiteras full kursavgift.
  • 0 av 16

• 2022-10-30
    • 2022-11-12 09:30 - 16:30
  • Vrigstad, lokal meddelas i kallelsen
  • 700 SEK
  • 0 av 16

RF-SISU är Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna regionalt.

Vi har två uppdrag, idrott och folkbildning. SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund.

Vi erbjuder folkbildning i idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.