Webbanmälan

Friidrott för barn - steg 1 (digital)

Friidrott för barn är en grundläggande tränarutbildning och syftar till att stärka dig i din roll som tränare och samtidigt ge dig bra grundkunskaper i friidrottens olika grenar.

Kursen vänder sig till dig som ska vara tränare för barn (7-10 år). Kursen genomförs individuellt i digital form, i din egen takt och när du har möjlighet. Det är den första, obligatoriska delen av utbildningen "Friidrott för barn - steg 1" som även innehåller en praktisk, fysisk träff som du anmäler dig till genom distriktet din friidrottsförening tillhör (Svensk Friidrotts nio distrikt) efter att ha genomfört den digitala utbildningen.

Målgrupp
Utbildningen riktar sig till dig som är ny i tränarrollen eller dig som redan är tränare men intresserad av att lära dig mer om just friidrott för barn och framför allt i åldrarna 7–10 år. Innehållet lär dig att planera och genomföra träning anpassad för barn i friidrottens alla grenar

Mål med kursen
Målet med utbildningen är att lära dig att planera, organisera och genomföra träningar för barn i friidrottens alla grenar – på ett lekfullt sätt – samt stärka dig i din roll som tränare.

Förkunskapskrav
Kursen har inga förkunskapskrav.

Din användning
Kursen genomförs digitalt via eget lärande, men kan också arrangeras som en lärgrupp på en klubb. Kursen är anpassad och skräddarsydd efter de olika ledarkategoriernas behov där förklarande filmer varvas med text och bilder.
Följande avsnitt ingår i kursen:
1. Introduktion
2. Ledarskapet
3. Barnen 
4. Träningen 
5. Friidrottens grenar

Tillgång
Varje person som ska gå kursen behöver en individuell inloggning. Du anmäler dig och får åtkomst till kursen här i IdrottOnline på den blå knappen "anmäl dig här". Betalning av utbildning sker i samband med att du anmäler dig till den praktiska, fysiska dagen inom distriktet som din friidrottsförening tillhör.

Du behöver du uppge aktiv mejladress för den som ska gå kursen. Efter anmälan får du ett mejl från noreply@sisuidrottsbocker.se med inloggningsuppgifter till kursen.  

Besök webbplatsen för Friidrott för barn.

_______________________

Anmäler du dig till denna utbildning innebär det att du samtycker till nedan angivna information. Ditt namn och e-postadress kommer att skickas och lagras i SISU Förlags utbildningsportal för att kunna ge dig access till utbildningen och för att kursledare skall kunna följa upp att du genomfört den digitala delen av kursen.

Vid frågor om inloggning kontakta support@sisuforlag.se 

Från med 1 januari 2019 ingår även RF:s webbutbildning Introduktionsutbildning för tränare som en obligatorisk del i utbildningen Friidrott för barn och genomförs separat innan den praktiska, fysiska dagen.


Information

    • 2029-12-31
    • Digital utbildning

Information