Alpin fortsättningskurs Tarfala

Alpin Fortsättningskurs Tarfala den 25-29 augusti 2023

Datum: Den 25-29 augusti 2023 (kursen startar i Tarfala på morgonen den 25 aug  kl. 8.30 och avslutas på eftermiddagen den 29 augusti
kl. 16.00).

Förkunskaper:

• Leda klippklättring grad 4-5 på egna säkringar (gärna motsvarande SKF:s Fortsättningskurs klippklättring).
  • Ha alpin klättervana motsvarande Grundkurs Alpin klättring. (ej möjligt att först gå grund kursen 2022 för att sen gå fortsättnings kursen direkt efter)
  • God kondition, medlem i Förbundsansluten klätterklubb

Kursledare: Christian Edelstam, auktoriserad bergsguide.

Antal deltagare: 3-4 deltagare/guide.

Kursavgift: 8500 kr

Ingår i kursavgiften: Guidning/instruktioner av auktoriserad bergsguide.

Ingår ej i kursavgiften: Transport, boende, mat, personlig klätterutrustning.

Kursmål:

• 5 trevliga och roliga dagar tillsammans i bergen.
  • Befästa tidigare kunskaper inom alpinklättring.
  • Ge ytterligare kunskaper för att kunna göra medelsvåra alpina turer på egen hand.

Huvudsakligt kursinnehåll:

• Stegjärn-och isyxeteknik på snö, is och klippa
  • Glaciär; inknytning, glaciärfärdsel, sprickräddning
  • Instruktioner och övning i mer avancerade rephanteringstekniker
  • Alpina klätterturer. Små replag där deltagarna har möjlighet att själva leda turerna.
  • Turplanering
  • Riskanalys

• 2023-07-20
      • 2023-08-25 08:30 - 2023-08-29 16:00
    • Tarfala
    • Christian Edelstam
    • 8500 SEK
    • Ingår i kursavgiften: Guidning/instruktioner av auktoriserad bergsguide. Rep, säkringar för is och klippa. Ingår ej i kursavgiften: Transport, boende, mat, personlig klätterutrustning.
    • Om du själv får förhinder efter sista anmälningsdatum kan vi endast betala tillbaka om vi kan fylla platsen med en annan deltagare, och då mot en administrationsavgift
    • Leda klippklättring grad 4-5 på egna säkringar, alpin klättervana motsvarande alpin grundkurs, god kondition, medlem i förbundsansluten klätterklubb.

• 2023-07-20
      • 2023-08-25 08:30 - 2023-08-29 16:00