Webbanmälan

Akut skadehantering och Första Hjälpen

Som idrottsutövare, tränare eller ledare kan du hamna i situationer där du snabbt behöver ta hand om en skada eller ett plötsligt sjukdomstillstånd. Är du väl förberedd kan du rädda liv, minimera skadan och förkorta rehabiliteringen. Detta är en utbildning i Första hjälpen och Akut skadebehandling där du får kunskap om L-ABC samt hur du skall hantera de sjukdoms- eller skadesituationer som kan uppstå. 

Vi pratar allmänt om skadehantering, men kommer att gå in lite extra på neurologiska skador så som huvud och nackskador. Vi kommer att gå igenom vad som behöver göras i den akuta situationen, vilka effekter skadan kan få, hur man skall tänka efter en sådan skada samt hur man kan minimera behovet av rehab.
Under kvällen går vi igenom Första hjälpen som bl. a. innehåller information om hur du i en akut situation kan upptäcka och hantera:
L – Livsfarligt läge
A – Andning
B – Blödning
C- Chock
Akut skadebehandling och Första hjälpen på plats i väntat på sjukvårdare eller transport till sjukhus. 
Bakomliggande teori och praktiskt förfarande vad som gäller omplåstring och lugnande sätt för att minimera skadeverkningen.

Målgrupp
Tränare, Ledare, Vårdnadshavare, Aktiva

Kostnad
Utbildningen är kostnadsfri

Övrigt
All kommunikation sker via mail så var noga med att skriva in din mailadress korrekt. 

Frågor
Maila till catharina.conrad@rfsisu.se 

Välkommen med din anmälan!

Information

   • 2023-03-30 18:00 - 21:00
  • Microsoft Teams
  • Anna Dahl

Information

   • 2023-03-30 18:00 - 21:00
  • Microsoft Teams
  • Anna Dahl

RF-SISU är Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna regionalt. Vi har två uppdrag, idrott och folkbildning. 
SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund. Vi erbjuder folkbildning i idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.