Webbanmälan

Fysträning och skadeförebyggande träning för pingisspelare

Women 4 Future:

Efter många framgångsrika möten från oktober till nu, med över 30 deltagare per möte, är det dags att presentera ytterligare ett möte i mars. Som vanligt är det digitalt och kostnadsfritt för dig som deltagare. 

Vi är väldigt glada att kunna presentera Frida Bylinder som föreläsare på mötet. 

Frida är utbildad idrottspsykologisk rådgivare och idrottsfysiolog via Umeå Universitet. Hon har sedan sin examen 2018 arbetat med idrottare på olika nivåer, som landslagaktiva, professionella och motionsnivåer. Hon är präglad från lagidrotten där fotboll var hennes egna sport som hon gjorde en elitsatsning för under några år. Sen tog intresset och drivet över till att hjälpa och göra skillnad för andra större plats. 

Frida arbetar hos Stjärnkliniken AB som finns runt om i Sverige med fäste i Norrköping, där hennes meritlista bland annat täcker arbete med Linköping FC damallsvenskan, Dolphins basket, IFK Norrköping, NKK Norrköpings kappsimningsklubb och andra idrotter som tennis, innebandy, MMA, strongman, boxning, bågskytte etc. Stjärnkliniken AB är en officiell samarbetspartner med svenska bordtennisförbundet. Vilket betyder att Stjärnkliniken tillhandahåller tjänster som fysträning, idrottspsykologi och manuell medicin som naprapati, kiropraktik och fysioterapi för både barn, ungdomar, dam, herr och parasport. 

Frida har sedan 2018 arbetat med para bordtennislandslaget och sedan 2022 med hela bordtennisförbundet. 

Fridas föreläsning kommer att handla om din mentala kapacitet som spelare, tränare, förälder och aktiv inom pingis. Hon kommer gå igenom fysträning och skadeförebyggande träning som är viktiga delar för en pingisspelare. Dels för att spelaren ska hålla sig skadefri, ska förutsättningar för att spela bättre pingis och skapa en lång karriär. Att pingis är en snabb sport vet vi alla, men hur kan vi träna för att fysiskt skapa snabba muskelfibrer och starka muskler som är förutsättningar för hastighet och kraft. Vilka vanliga skador finns för en spelare och hur kan vi förebygga dessa? Spelar biologiska förutsättningar roll i fysträning, hur skiljer sig pojkar och flickor?

Detta och mycket mer får vi ta del av under vår föreläsning med Frida Bylinder, idrottsfysiolog. 

Den digitala träffen sker tisdag 21 mars kl. 18:00-19:30 via Teams.

Träffen är kostnadsfri för dig som deltagare. Vid frågor vänligen kontakta Maria Christoforaki på mejl maria@sbtf.se.

Länken ska skickas ut till dig på tisdag morgon, samma dag som Teams-mötet.

Ta chansen till den här intressanta träffen! Varmt välkommen!



Information

    • 2023-03-21
      • 2023-03-21 18:00 - 19:30
    • Teams
    • Frida Bylinder

Information

    • 2023-03-21
      • 2023-03-21 18:00 - 19:30
    • Teams
    • Frida Bylinder