Fystränarutbildning
Inbjudan till nätverksträff med utbildningsfokus i fysisk träning 2023
Målsättning med nätverksträffen:
Efter den lyckade nätverksträffen 2022 vill vi genomföra ytterligare en nätverksträff med fokus på utbildning. Svenska Handbollförbundet vill därför bjuda in till en ny där vi informerar om vårt pilotprojekt Idrottsfysiologiska strategin 2.0 som skapats för att nå vår vision ”handboll i världsklass”. Intentionen är att tillsammans föreläsare presentera strategin och även beskriva arbetssättet som syftar till att stödja tränare i deras utvecklingsprocess av svenska handbollsspelare. I övrigt hoppas utbildningen bidra till effektivt nätverkande mellan deltagarna vilket ökar utvecklingen av svensk handbolls fysik.
Målgrupp:
Tränare eller gymnasielärare med intresse eller ansvar för den fysiska träningen. Utbildningen kommer att fokusera på träning för ungdom och elit (>16år) men vi välkomnar även ledare för yngre åldrar.
- Presentation av Svensk Handbollförbundet idrottsfysiologiska strategi 2.0 (Hanna Fogelström, Kalle Andersson, Pontus Axell)
“Ett styrdokument för strategisk hållbar idrottslig utveckling mot handboll I världsklass”. 30 min
- Match & Träningsanalys: “Vad är handboll” och framtidens krav, Teoretisk bas 30 min (Pontus Axell)
- Träningsprinciper och metoder för fysisk utveckling i handboll.
- “Snabbhet och plyometrisk träning. Myten om specificitet i atletisk utveckling.” (60min) (Håkan Andersson)
- Individualiserad konditionsträning, ASR och tillräckligt bra Vo2max (Ida Kyrillis, Juan Alonso Träningsrådgivare RF Bosön) (45-60 min)
Workshop 45 min I smågrupper + summering i helgrupp 20 minuter
- Anpassad styrketräning utefter ålder, mognad och mot elit (Anders Lindsjö)
(Praktik och Workshop, 120 min. OBS! Träningskläder medtages)
- Återhämtning. (60 min) (Peter Edholm)
- Utvecklingsmiljöer för spelare: Elit, gymnasie och landslag 45 min (Pontus Axell, Philip Åkesson)
- Skadeförebyggande strategier I-PROTECT 45 min (Jennie Linell)
- Avslutning och summering 15 min + 30 min avslutande diskussion.
Tider: V. 44 2-3/11- 2023 (Två dagars utbildning Torsdag-Fredag)
Start 12:00 2/11 – Avslut 13:00 3/11
Plats: Växjö
Kontaktperson: Pontus Axell
Kostnad: Anmälningsavgift: 2500kr bekostas av deltagaren eller dennes klubb. I avgiften ingår lunch/middag samt fika och kaffe.
Resor: Bokas på egen hand
Boende: Scandic enkelrum 1090kr, dubbelrum 1190kr (Bokas och bekostas på egen hand) rabatt med kod: BHAN011123 och bokas genom telefon via centralbokningen eller Scandic Växjö.
Återbud: Vid ev. återbud eller avbokningar senare än 30 dagar före start kommer hela avgiften att uttagas. (2500 kr) Läkarintyg krävs därefter för återbetalning.
Anmälan: Sker senast 1/10-23 och räknas när hela kursavgiften är betald. Vid <30 anmälda kan utbildningen komma att ställas in.
https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1756207
Betalning: Sker vid anmälan på länk.
Ev. frågor: Ställer du till Pontus Axell.
Med vänlig hälsning
SVENSKA HANDBOLLFÖRBUNDET
Pontus Axell
Träningsrådgivare Ungdomslandslag
Pontus.axell@handboll.rf.se0735-729372
Presentationer av föreläsare
Håkan Andersson
Håkan har vart tränare i närmare 40 år och har under många år fungerat som ledare/tränare i det svenska friidrottslandslaget samt som personlig tränare får några av Sveriges mest framgångsrika sprinterlöpare, till exempelvis Peter Karlsson, Johan Wissman, Torbjörn Eriksson, Tom Kling Baptiste, Stefan Tärnhuvud och Austin Hamilton.
Håkan har även fungerat som fystränare och rådgivare på elit- och olympisk/paraolympisk nivå inom bland annat simning, boxning, skridsko, ishockey, bandy, basket och rullstolsåkning.
Håkan har under de senaste 30 åren frekvent fungerat som utbildare/föreläsare inom Sverige men har även blivit inbjuden att tala internationellt i Norge, Danmark, Finland, Nederländerna, Italien, Estland, Kanada, England, Skottland, Qatar, Slovenien, Ungern och USA.
Håkan är för närvarande anställd av Högpresterande centrum i Växjö Sverige som föreläsare och rådgivare i snabbhets- och styrkerelaterade frågor samt delansvarig i testverksamheten.
Ida Kyrillis
Ida är född och uppvuxen i Vallentuna norr om Stockholm. Hennes intresse för idrott började redan som 6 åring då hon började spela ishockey. Som 17-åring flyttade hon till Kanada och gick på en ishockeyskola under 1 år för att därefter avsluta gymnasiet i Sverige. Hon spelade samtidigt ishockey för Mälarhöjden Bredäng som hon har två SM-guld med. Därefter styrde kosan till Minnesota, USA för studier och ishockey på Minnesota State University. Ida tog en kandidatexamen i idrottsvetenskap samt en masterexamen i idrottsfysiologi. Därefter undervisade hon i idrottsvetenskap vid samma universitet i två år. Under åren i USA började hon studera ett koncept som heter Critical Power, som hon sedan även har doktorerat inom vid Exeter University, England. I sin forskning studerade hon bland annat hur Critical Power ändras efter två timmars fysiskt aktivitet och hon har spenderat en hel del tid på Nike hedquarter där hon har varit med att testa världens bästa löpare och assistera i ett försök att springa maraton under två timmar.
Idas mål har alltid varit att hjälpa idrottare att nå sin maximala kapacitet med sin träning. En av anledningarna till varför hon flyttat runt i världen, för att få lära sig av de bästa för att sedan kunna ta med det hon lärt sig tillbaka till Sverige för att utveckla våra atleter. Utöver det vill hon även sprida kunskap om hjälpa de som är redo för det att ta nästa steg till ett hälsosammare liv.
Juan Alonso
Juan arbetar sedan 2013 i Riksidrottsförbundets Laboratorium för Prestationsutveckling (RLP) med träning, tester och rådgivning. Juan har sin idrottsliga bakgrund inom kampsporterna, vilket väckte intresse för utvärdering av kraft, power och kroppsammansättning.
Anders Lindsjö
Anders Lindsjö OLY, är partner och utbildare i Athletic Sports School, skapare av Eleiko Strength Coach och medförfattare till svenska tyngdlyftningsförbundets stegutbildning. Anders jobbar dagligen som tränare på nationella idrottsprogrammet i Helsingborg med utbildning i fysisk prestationsutveckling för 14 olika idrotter och ca 300 idrottare.
Peter Edholmn
Medicine doktor och universitetsadjunkt vid Örebro Universitet. Peter forskning fokuserar på träning och återhämtning. Han har även mångårig erfarenhet av samverkan med idrottsrörelsen, näringsliv och myndigheter rörande optimering av kost, träning och återhämtning.
Information
-
- 2023-10-03
-
-
- 2023-11-02 12:00 - 22:00
- 2023-11-03 08:00 - 13:00
-
-
- Växjö
-
- Pontus Axell
-
- 2500 SEK
-
- 2500kr innefattar kursavgift och måltider samt fika.
-
- Senare än 30 dagar före start krävs för full återbetalning. Efter 30 dagar krävs läkarintyg. Om deltagarantalet ej uppgår till 30st återbetalas hela summan.
-
- Inga
-
-
- 48 av 60
Information
-
- 2023-10-03
-
-
- 2023-11-02 12:00 - 22:00
- 2023-11-03 08:00 - 13:00
-
-
- Växjö
-
- Pontus Axell
-
- 2500 SEK
-
- 2500kr innefattar kursavgift och måltider samt fika.
-
- Senare än 30 dagar före start krävs för full återbetalning. Efter 30 dagar krävs läkarintyg. Om deltagarantalet ej uppgår till 30st återbetalas hela summan.
-
- Inga
-
- 48 av 60