Webbanmälan

Instruktörsutbildning Miljöengagerad Paddling

Miljöengagerad paddling instruktörsutbildning

Denna utbildning syftar till att du ska kunna hålla i kursen Miljöengagerade paddling för kanotledare. Miljöengagerad paddling är en kurs för ledare som är intresserade av att lära sig sätt att inspirera till miljöengagemang genom paddling. Kursen har utvecklats som en del av ett  projekt inom forskningsprogrammet  MISTRA Sport & Outdoor. Jonas Forsmark med stark förankring i Kanotförbundet var en av forskarna som arbetade med kursen. Jonas höll, tillsammans med tre andra forskare, en pilotkurs för ledare våren 2023. Kursen syftar till att bygga ledarnas miljörelaterade kunskap, förmåga och engagemang och ge dem förutsättningar att på ett inspirerande och naturligt sätt integrera miljö i sina paddlingsaktiviteter.

Instruktörsutbildningen är förlagd till Djurö i Stockholms skärgård. Utbildningen kommer att genomföras såväl på land som på vatten. Under dagarna kommer ni både arbeta enskilt och i grupp och få chansen att öva er på att genomföra för kursen centrala moment.

Under utbildningen kommer du tillsammans med de övriga deltagarna få:

  • Lära om, samt reflektera över, de teoretiska perspektiv som utgör grunden för kursen Miljöengagerad paddling
  • Diskutera hur upplägg och innehåll kan utformas för kursen Miljöengagerad paddling  
  • Identifiera utmaningar och möjligheter i kanotledares verksamheter
  • Reflektera kring din egen roll som instruktör
  • Bekanta dig med utbildningsmaterialet och lära dig metoder och övningar för att själv kunna hålla kursen.

Kursen Miljöengagerad paddling och materiel ägs av Svenska Kanotförbundet. Rekommenderat pris är 2500 kr/deltagare i grundpris. Som utbildare är det fritt att prissätta utifrån dina förutsättningar och upplägg, och att lägga ut kurser när det passar dig. I likhet med övriga kanotförbundsutbildningar betalar du en utbildarkostnad, som för Miljöengagerad paddling är 200 kr/deltagare. Avgiften inkluderar ett intyg till deltagaren i form av ett plastkort. 

När du blir utbildare för Kanotförbundet förväntas du uppträda i enlighet med Kanotförbundets värdegrund. Du ska uppträda på ett föredömligt sätt vad gäller säkerhet och bemötande i alla kanotrelaterade sammanhang. 

Utbildare: Thomas Beery (Högskolan i Kristianstad) och Daniel Wolf-Watz (Mittuniversitetet)

Förkunskaper: Erfarenhet av att hålla instruktörsutbildningar eller stor vana av att hålla i paddlings- och friluftsaktiviteter med grupper

Kostnad: 2500 kr/person

Tid: 2024 Lördag 25 maj kl 9.30-söndag 26 maj kl 15.00

Plats: Vita grindarna Camping på Djurönäset, Stockholm, adress Sollenkrokavägen 33

Måltider: Ta med frukost, 2 st egna luncher, snacks och dryck, kvällsmat till lördag kväll.Om du vill grilla så kommer det att finnas möjlighet till det, då behöver du bara ta med dig vad du vill grilla och ev mattillbehör. Kursledarna ordnar med grillgrejer. För den som inte vill göra egen frukost finns möjlighet att förbeställa frukost från restaurangen på campingen, anges vid anmälan. Om du bokar stuga finns endast kylskåp och vattenkokare, så ta med eget kök om du vill kunna laga frukost/måltider. 

Boende: Du kan boka boende på Vita grindarna camping, stuga eller tältplats eget tält, eller tält som redan är uppsatt. Bokas och betalas direkt till Vita grindarna. 

Ta med: Personlig utrustning för att kunna paddla, anteckningsmaterial

Kanot: Egen eller hyr kajak som kommer att finnas på plats, mer information kommer. Önskar du hyra kajak anger du det i anmälan. 

Resa: Vi uppmuntrar till hållbart resande med kollektivtrafik eller samåkning.

Vägbeskrivning: tåg till Stockholm, buss från Slussen 434 till Djurö kyrka, därifrån ca 4 minuters promenad 

Anmälan: Senast 30 april 2024. Deltagarantalet är begränsat till 12 personer, först till kvarn gäller.

Välkommen!

Har du frågor? Kontakta Katinka Ingves katinka.ingves@kanot.com 0766-114303 eller utbildarna Daniel Wolf-Watz daniel.wolf-watz@miun.se 070-2464357 eller Tom Beery thomas.beery@hkr.se 044-250 34 26.


Information

    • 2024-09-02
      • 2024-09-28 09:30 - 2024-09-29 15:00
    • Daniel Wolf-Watz daniel.wolf-watz@miun.se 070-2464357
    • 2500 SEK
    • Var noga med att ange rätt fakturamail och fakturaadress, t ex om det är någon annan än du själv som ska betala kursavgiften.
    • Meddela kursledare så fort som möjligt om du får förhinder.

Information

    • 2024-09-02
      • 2024-09-28 09:30 - 2024-09-29 15:00
    • Daniel Wolf-Watz daniel.wolf-watz@miun.se 070-2464357
    • 2500 SEK
    • Var noga med att ange rätt fakturamail och fakturaadress, t ex om det är någon annan än du själv som ska betala kursavgiften.
    • Meddela kursledare så fort som möjligt om du får förhinder.