Webbanmälan

Unga Ledare på Snö Bosön

Svenska Skidförbundet välkomnar dig som är 15 - 25 år till en hösthelg på Bosön fylld med inspiration och utbildning!

Är du mellan 15–25 år och har ett intresse av ledarskap och olika arrangemang som idrotten kan erbjuda? Då har Svenska Skidförbundet något att erbjuda dig. Vi önskar just nu att bli fler unga ledare i våra verksamheter och idrotter!

I år kommer vi tillbaka med Unga ledare helgen som va så kul och uppskattad då vi hade över 70 ungdomar från hela landet på en händelserik utbildningshelg! Helgen den 18-20 oktober vill vi inspirera dig till att engagera dig i svensk skid- och snowboardidrott! Du kanske har idrottat själv eller fortfarande är aktiv i någon av våra 11 idrotter eller du kanske har varit Alla På Snö ledare. Kanske va du med med förra året och hade så kul att du vill komma tillbaka. Oavsett bakgrund kan detta vara ett tillfälle för dig att bygga på kunskaper inom ledarskapet, både i grundläggande kunskaper och fördjupning. I år erbjuder vi 4 olika utbildningar, det finns garanterat något för just dig!

I år kostar Unga ledare på snö helgen endast 300 kronor att delta på allt, vald utbildning, boende och logi.

Samtidigt påplats pågår Svenska Skidförbundets förbundsmöte, så ta chansen och va på plats med Skid- och Snowboard Sveriges beslutande möte.

Mentor / Bollplank /Coach

Nytt för i år är att du som deltagare ser till att du har en vuxen med god ledarerfarenhet som ni tillsammans kommit överens med att vara din coach i några månader för att du ska få fortsätta att öva och få feedback utifrån ditt ledarskap. Coachen kommer att kallas till ett digitalt möte sista veckan i september.

Saknar du föreningstillhörighet?

Om du ännu inte har något uppdrag som ledare i förening eller du kanske har ledaruppdrag men inte tillhör förening alternativt att du är nyfiken på att delta på Unga ledare på snö träffen och är nyfiken på att vara med i en förening, då hör du av dig till anna-karin.jejlid@skidor.com så får du hjälp med föreningstillhörigheten.


Om Svenska Skidförbundet

Svenska Skidförbundet omfattar Alpint, snowboard, freeski, längdåkning, puckel, backhoppning, telemark, grasski, speedski, rullskidor, skicross och verksamheten Alla På Snö, som i över 15 år skapat möjligheter för skolbarn att prova på skidor och snowboard, där gymnasieungdomar är ledare.

Svenska Skidförbundet tycker att det unga ledarskapet är viktigt och söker därför just nu upp dig som kan tycka att det vore kul och utvecklande att vara en del av oss, eller så är du redan ledare i en förening och vill öka dina kunskaper.

Om helgen

Unga ledare på snö helgen startar på fredagkväll och slutar på söndag eftermiddag och helgen är fylld med föreläsningar och workshops där alla har möjlighet att vara delaktiga inom ämnen som ledarskap, inkludering, värdegrund, diskriminering, miljö och hållbarhet, jämställdhet, kommunikation, tränarskap, träningslära, idrottspsykologi och mycket mer. Du kommer att få nätverka och ha roligt, aktivera dig fysiskt, se på skid- och snowboardfilm, diskutera och bygga på din kunskap, skaffa dig nya vänner och hitta hur du kan bidra i förening, event och anläggning.

Vi erbjuder 4 olika utbildningar:

Vi kommer under helgen erbjuda 4 olika utbildningar, sist i anmälan väljer du vilken utbildning du vill gå. Oavsett vilken utbildning du väljer kommer vi ha flera delar som är utbildningsöverskridande och ni kommer att delta på samma föreläsning/inledning och sen jobba vidare i workshops kopplat till den utbildning som du valt att läsa under helgen.

1. Introduktionsutbildningen för föreningsledare
Är du redo för något grymt?
Idrottsrörelsen är platsen där allt händer – från längdskidor och basket till snowboard och dans. Här möts alla möjliga människor och delar samma passion, och inom Svenska Skidförbundet är passionen snösport!Som föreningsledare är du en av hjältarna bakom kulisserna och en del av en större helhet, den svenska idrottsrörelsen. Oavsett om du är med en mindre arbetsgrupp, en styrelse eller hjälper till på andra sätt, så gör du skillnad.Vår introduktionsutbildning ger dig en snabbkoll på vad det innebär att vara föreningsledare.
Häng med oss och ta steget – det här är ett äventyr du inte vill missa!
Denna utbildning startar under helgen på Bosön och avslutas med ett digitalt möte ca 3 veckor senare.

2. Den hållbara idrottaren
Vill du lära dig mer om hur idrottare kan bibehålla såväl fysiskt som mentalt välmående?
Genom Den hållbara idrottaren får du chansen att öka dina kunskaper om såväl energins betydelse för att må bra och utvecklas inom sin idrott, som vikten av mental hälsa och hur vi kan verka för att stärka både ledare och aktiva.
Den här utbildningen kan du ha stor nytta av både för egen del och som ledare.
Var med och påverka idrottares välmående genom ökad kunskap och att vi blir fler som vågar prata om det som igen vågat prata om!
Denna utbildning startar på Bosön och avslutas med ett digitalt möte ca 3 veckor senare.

3. Grundtränarutbildningen

Hej där, blivande tränare!
Visste du att idrottsrörelsen har närmare 900 000 engagerade ledare? Och du är påväg att bli en av dom - grattis! Att vara tränare är inte bara en ära, det är också en viktig roll. Låt oss dyka in i vad det innebär:

  1. Skapa Kul Med Kompisarna: Som tränare är du med och skapar en idrottsmiljö där alla kan ha kul tillsammans. Det handlar om att dela skratt, svett och segra med dina idrottare. Tänk dig att vara den personen som får alla att känna sig som en del av ett tight team – det är du!
  2. Må Bra: Din uppgift är att se till att idrottarna mår bra. Det handlar inte bara om fysisk hälsa utan också om det mentala och sociala välbefinnandet. Du är som en kombination av tränare, kompis och stöttepelare. Coolt, eller hur?
  3. Utveckling: Tränarrollen är också en möjlighet att hjälpa idrottarna att växa och utvecklas. Du är som en träningsguru som guidar dem mot sina mål. Kanske är du den som hjälper någon att ta sitt första steg mot att bli en framtida världsmästare!

Men det stannar inte där. Idrottsrörelsen vill vara ännu mer öppen, välkomnande och inkluderande. Vi vill att så många som möjligt ska stanna länge i vår verksamhet. Och du, kär tränare har en nyckelroll i det här. Så kom igen, skapa en kickass idrottsmiljö där alla kan ha kul, må bra och utvecklas.
Lycka till, blivande tränare!
Denna utbildning innebär en inledande digital träff i sista veckan i september och instuderingsuppgifter inför vi träffas på Bosön.

4. Framtidens ledarskap

Idrottsrörelsen står och väntar på dig - Är du redo? Ta chansen och påbörja resan mot att tillhöra nästa generations vassaste idrottsledare! Detta nya utbildningskoncept skapat av ungdomar för ungdomar. Programmet vänder sig till dig mellan 16-22 år som vill få ökat kunskap och stöd i att leda ditt eget ledarskap samt få en ökad förståelse för idrottsrörelsens organisation och pågående arbete. Utbildningen startar den 2 oktober och pågår till den 14 januari 2025 och har en separat anmälan och går inte att göra i denna anmälan. Läs mer om anmälan till Framtidens ledarskap.

Gillar du att tävla? Vi kommer att ha några tävlingar på plats med möjlighet att vinna fina priser.

På plats kommer det att finnas ledare, tränare från våra idrotter, anställda på Skidförbundet och Alla På Snö för att du ska ha möjlighet till att veta mer om vad vi gör i Svenska Skidförbundet och vilka möjligheter det finns just för dig.

Anmälan
Du har möjlighet att vara med hela helgen eller att delta endast på dagarna, övernatta är upp till dig, du anmäler dig vad du vill vara med på.

Anmäl dig senast den 1 september 2024, begränsat antal platser så anmäl dig redan nu! Det går bra att anmäla dig efteråt, fram till den 15 september, men då placeras du på reservlistan och får meddelande senast den 16 september om du har en plats på Unga ledare på snö.

Du får också en fin t-shirt.

I din anmälan fyller du i dina personuppgifter och faktureringsadress samt om du har en organisationstillhörighet - dvs din förening eller om du saknar det så skriver du "annat", fyll i om du vill ha boende, kostavikelser/allergier, tröjstorlek, ledarerfarenheter, vem som är din kontaktperson/mentor - en person i din förening eller annan vuxen som kommer att coacha dig i ditt ledarskap samt vilken av de fyra utbildningarna du vill gå.

Vid frågor och funderingar hör av dig till SSF Utbildningsansvarig Anna-Karin.Jejlid@skidor.com

Information

    • 2024-09-01
      • 2024-10-18 18:00 - 2024-10-20 16:00
    • Bosön
    • del i 4 bäddsrum tjejer respektive killar med toalett och dusch i korridoren
    • helpension för er som övernattar, annars halvpension. kom ihåg att meddela kostavikelser
    • 300 SEK

Information

    • 2024-09-01
      • 2024-10-18 18:00 - 2024-10-20 16:00
    • Bosön
    • del i 4 bäddsrum tjejer respektive killar med toalett och dusch i korridoren
    • helpension för er som övernattar, annars halvpension. kom ihåg att meddela kostavikelser
    • 300 SEK
Ett arrangemang av SISU Idrottsutbildarna, idrottens eget studieförbund. Vi jobbar med bildning och utbildning inom idrotten, och stimulerar till människors lärande.

Vi består av tre delar: studieförbundet SISU Idrottsutbildarna, förlaget SISU Idrottsböcker och Bosön Idrottsfolkhögskola. Tillsammans och var för sig driver vi på och stöder utveckling inom idrotten.