Talangutveckling och idrottsmiljöer med P-G Fahlström

”Långsiktighet ger snabbare resultat än du tror”

Är du ledare inom idrotten? Tycker du också att det finns många utmaningar och frågor som det inte finns givna svar på i den grupp eller förening som du engagerar dig i?

Ta med en eller flera av dina tränarkollegor och ta del av en kväll tillsammans med P-G Fahlström. P-G är universitetslektor som undervisar och har stor erfarenhet inom ledarskap, coachning och talangutveckling.

Frågor som kommer att tas upp är bland annat:

• Hur ska jag som ledare anpassa mina träningar för att alla ska nå sin potential?
  • Hur kan jag tänka då vi i ledargruppen har olika motiv till vårt engagemang?
  • Hur kan till exempel nivåindelning, individanpassning, toppning eller rotationsträning användas för att gynna talangutvecklingen och inte störa gruppens utveckling?
  • Hur bemöter jag som ledare en förälder som har åsikter om verksamheten? T.ex. laguttagningar speltid, nivåindelning, träningsmängd eller metod. Generella tips för att förbättra förutsättningarna för utveckling.
  • Hur kan föreningens styrelse/sektionsledare stödja sina tränare och ledare på bästa sätt?

Förutom möjligheten att ta del av P-G's erfarenheter i ämnet kommer ni som ledare också ha möjlighet att diskutera och reflektera ledare sinsemellan och avslutningsvis ställa frågor till P-G om hur ni kan tänka utifrån ert sammanhang och tränarteam.

Målgrupp: Både individuella- och lagidrotter.
Ledare
 (gärna mer än en tränare/lag och så många ledare som möjligt från resp. förening)
Styrelse eller sektionsföreträdare (Gärna mer än en/förening)

Preliminärt schema:
18:00 Föreläsning
19:15 Fika samt utrymme för reflektion och dialog inom tränargrupper inom och utom den egna föreningen.
20:00 Paneldiskussion med möjlighet att ställa frågor till P-G samt gäster med mångårig erfarenhet av ledarskap.

Plats: Verket, Prästgatan 50, Östersund
Digitalt: För alla idrottsföreningar i Jämtland-Härjedalen,

Önskar du/ni delta digitalt och samla ledare från er förening? Ta kontakt med er idrottskonsulent så hjälper de dig med arrangemanget, lokal, fika etc.

Anmälan: Senast 12/4. Vi väntar oss stort antal deltagare och först till kvarn gäller.

Kontakt: Svante Lundbergsvante.lundberg@rfsisu.se  Tel: 076-210 14 50

Ta med dig en kompis och ta del av ledarutveckling när den är som bäst!

• 2024-04-14
      • 2024-04-18 18:00 - 21:00