Bra mat för barn och ungdomar (för tränare)
Hälsa och prestation går hand i hand och kosten är en stor del i det. Vad vi äter har en stor betydelse för hur vi mår och hur vi orkar och presterar i skolan och i vår idrott.
Under utbildningen går vi igenom grundläggande näringslära och får lära oss mer om vilken typ av mat som passar innan och efter träning och hur en effektiv måltidsplanering ser ut, med tips på olika maträtter. Dessutom tar vi hål på en del myter om mat och samtalar kring olika mat-trender som finns i vårt samhälle.
Målet med utbildningen är att öka kunskapen gällande kostens betydelse för hälsan och hur prestationsförmågan, i vardagen och vid fysisk aktivitet, kan påverkas med en bra måltidsordning och förnuftiga livsmedelsval.
Innehåll
• Varför är det viktigt med bra mat?
• Energi och näringslära
• Måltider under dagen
• Innan och efter idrott
• Praktiska råd och tips
Målgrupp
Tränare och ledare.
Utbildningsansvarig
Emma Jonnergård
emma.jonnergard@rfsisu.se
010-476 57 15
Utbildningsadministration
utbildning.skane@rfsisu.se
010- 476 57 60
Kallelse
Skickas via e-post, glöm ej ange korrekt e-postadress vid anmälan. Kallelse skickas efter anmälningstidens slut.
Information
-
- 2025-03-23
-
-
- 2025-03-26 18:00 - 20:00
-
-
- Digital utbildning, Via Teams
-
- Felix Vikingsson
-
- 250 SEK
-
- Ni avanmäler er kostnadsfritt fram till ett dygn innan kursen startar, därefter krävs läkarintyg för att kostnadsfritt avboka deltagandet.
-
Information
-
- 2025-03-23
-
-
- 2025-03-26 18:00 - 20:00
-
-
- Digital utbildning, Via Teams
-
- Felix Vikingsson
-
- 250 SEK
-
- Ni avanmäler er kostnadsfritt fram till ett dygn innan kursen startar, därefter krävs läkarintyg för att kostnadsfritt avboka deltagandet.
-
SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund. Vi erbjuder folkbildning i idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.