Webbanmälan

Rent Spel - Antidoping och Antimatchfixning

En föreläsningsserie i tre delar där vi får kunskap i ämnet rent spel. Detta är del ett av tre. Varje del är fristående.

Rent spel är mer än att vara en schysst medspelare, att följa tävlingsregler. Det handlar också om att aktivt jobba med frågor som antidoping, antimatch-fixning, otillåten vadhållning och bryta tystnadskulturer.

Del 1 - Antidoping, antimatchfixning och otillåten vadhållning. Vad har vi reglementen som gäller i de här frågorna? Vad kan konsekvenserna bli om man bryter dessa reglementen? Ikväll pratar vi om två delar. Antidoping - vad innebär doping? Hur ska vi tänka runt kosttillskott? Vilka mediciner är på röda listan? Antimatchfixning och otillåten vadhållning - vad vet vi om matchfixning? Regelverket och vilka aktörer och riskfaktorer finns det som vi behöver ha koll på? 

Del 2 - Kostföreläsning. Under del 1 och antidoping så kommer vi in på vad man inte får äta. Här går vi igenom vad man då ska äta för att prestera så bra som möjligt utan otillåtna medel.  23 november 2021. Till anmälan och mer information

Del 3 - ANDTS. Alkohol, Narkotika, Doping, Tobak, Spel. Under del 1 och antimatchfixning och otillåten vadhållning kommer vi in på vilka riskfaktorerna är för att bryta detta reglemente och spelberoende är en av dessa. 2 december 2021. Till anmälan och mer information 

Vi rekommenderar att man deltar på alla 3 delar, men naturligtvis kan man anmäla sig till dessa helt fristående från varandra.

Information

      • 2021-11-16 18:00 - 20:30
    • Microsoft Teams
    • Catharina Conrad

Information

      • 2021-11-16 18:00 - 20:30
    • Microsoft Teams
    • Catharina Conrad

RF-SISU är Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna regionalt. Vi har två uppdrag, idrott och folkbildning. 
SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund. Vi erbjuder folkbildning i idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.